Aquests són els diumenges que obriran els comerços a València en 2022

L'Observatori del Comerç aprova els 11 dies d'obertura dels establiments comercials en diumenges i festius per a 2022

Guardar

Comerç local de Paiporta
Comerç local de Paiporta

L'Observatori de Comerç Valencià, presidit pel conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i en el qual està representat tot el sector del comerç, sindicats i consumidors, ha aprovat els 11 festius i diumenges amb els comerços oberts per a l'any 2022.

La Llei 3/2001, de Comerç de la Comunitat Valenciana estable que amb caràcter general, els diumenges i festius es consideraran no laborables. No obstant això per a cada any es permetran fins a un màxim d'onze diumenges o festius en els quals els establiments podran romandre oberts al públic per a desenvolupar la seua activitat comercial.

Quins diumenges i festius obrin els comerços en València en 2022?

Els 11 dies festius i diumenges hàbils que s'han aprovat per a l'obertura comercial en 2022 són: el 19 de març i el 15 d'agost per acumulació de dos dies festius seguits, el 9 de gener i el 3 de juliol per correspondre a períodes tradicionals de rebaixes, el 10, 14 i 17 d'abril per coincidir amb dates de gran afluència turística, i el 27 de novembre, el 6 i 18 de desembre i el 2 de gener de 2022, amb motiu de la campanya de Nadal i Reis.

Excepcions

Cal destacar que la ciutat de València no podrà obrir el 19 de març per l'Acord de la Llotja. A més, cal recordar que la Llei 3/2018, de 16 de febrer, de la Generalitat estableix períodes d'obertura addicionals en aquells municipis amb Zones de Gran Afluència Turística declarades.

Així, les Zones de Gran Afluència Turística que tinguen declarat un període estacional corresponent a la Setmana Santa i Pasqua o al període estival, podran obrir al públic en els següents períodes, a més dels declarats amb caràcter general:

a) Els diumenges i festius del període comprés entre el Diumenge de Rams i el diumenge posterior al Dilluns de Pasqua

b) Els diumenges i festius del període comprés entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

Les Zones de Gran Afluència Turística que tinguen declarat un període anual, podran obrir al públic en els següents períodes, a més dels declarats amb caràcter general:

a) Els diumenges i festius del període comprés entre el Diumenge de Rams i el diumenge posterior al Dilluns de Pasqua.

b) Els diumenges i festius del període comprés entre el 15 de juny i el 5 de gener.

Les Zones de Gran Afluència Turística declarades a les ciutats de València i Alacant podran obrir al públic en els següents períodes, a més dels declarats amb caràcter general:

a) Els diumenges i festius del període comprés entre el Diumenge de Rams i el diumenge posterior al Dilluns de Pasqua, excepte el Dilluns de Pasqua.

b) Els diumenges i festius del període comprés entre el 15 de juny i 5 de gener, excepte el 24 de juny la ciutat d'Alacant, i el 19 de març i 15 d'agost la ciutat de València.
Observatori del Comerç

L'Observatori de Comerç Valencià és un òrgan col·legiat, consultiu i assessor en matèria de comerç, adscrit a la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i presidit pel conseller d'Economia.

A més de la Generalitat, en ell estan representats la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, el Consell Valencià de Col·legis Professionals d'Agents Comercials, les Cambres Oficials de Comerç, les organitzacions provincials de Pime del sector comercial, l'associació d'àmbit autonòmic que agrupa les empreses de supermercats, l'associació d'àmbit autonòmic més representativa de les empreses de gran distribució, les organitzacions autonòmiques més representatives del comerç de cada sector, les organitzacions sindicals més representatives en l'àmbit comercial i les federacions de consumidors i usuaris més representatives de la Comunitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats