Aquestes seran les noves tarifes de les ITV valencianes

A partir del 3 de març finalitzarà el procés de reversió a gestió pública

Guardar

ITV a València
ITV a València

Les ITV de la Comunitat Valenciana es troben en una situació complicada, així com tot usuari que accedisca a aquests serveis. Des de fa setmanes, les estacions de les tres províncies han deixat de donar cita prèvia en les seues respectives pàgines web a partir del mes de març. D'altra banda, ja es coneixen les noves tarifes de les ITV valencianes.

Després de 25 anys en mans privades, les ITV valencianes es troben immerses en un procés de reversió a gestió pública que finalitzarà -si tot es compleix segons el que es preveu- el pròxim 3 de març. Hui dia, la gran incertesa per a aquest servei resideix en el conflicte que existeix entre les actuals concessionàries i la nova empresa pública que gestionarà les estacions. Sobretot, quant a qui oferirà les cites prèvies des de març, un problema que hui dia impedeix encara poder demanar una cita a partir del 3 de març, encara que des de l'Administració asseguren que ja no hi haurà cap problema quan es done la reversió.

Des de la Generalitat recorden que (mitjançant una resolució de la Conselleria d'Economia) les concessionàries estan obligades a continuar citant als usuaris i a assegurar els subministraments fins al 30 de juny, amb l'objectiu d'evitar un col·lapse en el servei durant la transició. En cas que no es complisca aquesta directriu, el Consell prendrà les mesures oportunes.

Noves tarifes ITV valencianes

A costa de saber amb seguretat el que ocorrerà amb tot això, ja es coneixen les que seran les noves tarifes de les ITV valencianes:

  • Turismes dièsel: Amb l'eliminació de la prova de soroll -un test únic a Espanya que costava 11,15 euros- a la fi de desembre i si no es donen noves rebaixes amb la reversió, passar la ITV tindrà un cost del voltant de 56 euros per cotxe.
  • Turismes gasolina: La tarifa serà més barata que en el dièsel, costant entorn de 41 euros per turisme.
  • Vehicle pesants: Pel que fa a camions i remolcs de més de 3.500 Kg, el cost serà del voltant de 75 euros.
  • Vehicles lleugers: En el cas dels camions i remolcs de fins a 3.500 Kg i derivats de turismes, passar la ITV tindrà un cost de prop de 56 euros si és dièsel i 41 si és gasolina.
  • Motocicletes: Finalment, per a aquesta mena de vehicles el cost mitjà ascendirà a 26 euros o a 33 euros si no té catalitzador.
Destacats