Álvaro avança que la implantació dels envasos retornables crearà al voltant de 1.400 ocupacions

El secretari autonòmic de medi ambient destaca els suports que està rebent el Sistema de Depòsit, Devolució i Retorn (SDDR).

Guardar

Comissió Medi Ambient
Comissió Medi Ambient

El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha avançat que el sistema de depòsit, devolució i retorn d'envasos (SDDR), la implantació del qual prepara el Consell, suposarà la creació d'al voltant de 1.500 llocs de treball a la Comunitat Valenciana.

Durant la seua compareixença en la Comissió de medi ambient de les Corts Valencianes, Julià Álvaro ha explicat que en unes poques setmanes els ajuntaments de València, Elx, Elda, Sagunt, Santa Pola i Llíria han expressat el seu suport a este procediment de reciclatge, així com les comunitats autònomes de Catalunya, Balears, Canàries -que han manifestat la seua voluntat per a compartir estudis i escometre accions- i La Rioja, que ha demanat informació. El SDDR es desenrotlla en l'actualitat en 40 regions del món i països com Alemanya, Suècia, Noruega i Croàcia.

A més, Álvaro ha destacat l'acollida que han tingut en les xarxes socials els preparatius que s'estan fent per a la seua implantació en 2018, i que han rebut mostres de suport de ciutadans particulars, empreses i entitats que treballen en este àmbit.

Durant la seua intervenció, el secretari autonòmic de medi ambient ha subratllat que el SDDR s'emmarca en la nova política de gestió de residus del Consell per a complir als estàndards que marca la normativa espanyola i europea en matèria de rebuig d'abocadors i de reciclatge; i s'emmarca també en l'economia circular, que convertix el residu en recurs i fomenta noves activitats i ocupacions.

Julià Álvaro ha explicat que el depòsit del nou sistema serà per a envasos d'aigua, suc, cervesa i refrescos en formats de vidre, pet (plàstic), llandes i tetrabrik, i que serà un sistema complementari a l'actual d'arreplega d'envasos en contenidors. A més, contribuirà a evitar que milions d'envasos de què diàriament es consumixen a la Comunitat Valenciana acaben en el contenidor de residus orgànics, soterrats en abocadors, o abandonats en carrers, jardins, platges o cunetes, perquè el que ara es tracta com un rebuig es convertirà en un recurs.

Així mateix, ha indicat que tornar a vendre les begudes amb depòsit, combinat amb altres estratègies que s'estan duent a terme, farà que la Comunitat Valenciana estiga lliure de llandes, botelles i tetrabriks i, per tant, s'acabarà amb els danys ambientals que l'abandó d'estos residus genera.

Arxivat a:

Destacats