25 persones en atur de llarga durada encenten un curs de formació en jardineria

Guardar

curso-jardineria
curso-jardineria

L'Ajuntament de València, mitjançant l'Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins Singulars i l'Escola Municipal de Jardineria i Paisatge, ha encetat hui un curs de jardineria destinat a 25 persones en atur de llarga durada. La regidora Pilar Soriano, com a presidenta de l'OAM, ha inaugurat el curs i ha traslladat a les persones participants el desig que el puguen aprofitar al màxim, i que les seues opcions laborals augmenten al més prompte possible.

El curs és de 120 hores de formació i conclourà el pròxim 12 de juny. És gratuït i els seus participants han sigut seleccionats a través de l'Oficina d'Orientació Laboral, motiu pel qual Soriano ha agraït la col·laboració de la Regidoria de Formació i Ocupació en aquesta iniciativa.

Totes les persones participants rebran, a banda de l'acció formativa, el material didàctic i els equips de protecció individual necessaris per a la realització del curs, que inclou pràctiques tots els dimecres i divendres. A més, tindran una assegurança escolar durant el període formatiu.

"Hui ha començat un curs de formació molt important destinat a persones que porten un temps prolongat en l'atur. Volem complir amb la doble tasca de l'OAM i l'Escola Municipal de Jardineria: per una banda, una funció pedagògica; per una altra, el manteniment dels jardins més singulars de la ciutat, perquè la ciutadania els puga gaudir en condicions òptimes. Amb aquest curs, per tant, posem el focus tant en els servicis al veïnat com en l'atenció a les persones que posen tot el seu esforç en millorar la seua formació i aconseguir un treball", ha destacat Soriano.

Per la seua part, la regidora delegada de Formació i Ocupació, Sandra Gómez, ha afirmat que "en l'etapa en què vivim, d'altes taxes de desocupació, amb una quantitat important de persones parades de llarga durada, cal ressaltar la importància de la formació per a l'accés al mercat laboral". Per aquest motiu, ha destacat la importància de "l'especialització en àrees professionals i la comprensió de tot el procés econòmic o productiu per reorientar-nos cap a un altre sector".

Entre els continguts del curs hi ha alguns més bàsics, com ara el coneixement del sòl, els substrats, els adobs o el reg, i uns altres de més específics, com ara el coneixement de la flora ornamental, la poda d'arbustos, l'estudi de les plagues, les malalties i les fisiopaties o els distints mitjans de lluita.

Arxivat a:

Destacats