121.000 euros per a inserir sociolaboralment persones aturades amb risc d'exclusió

Guardar

convenio-insercion
convenio-insercion

L'Ajuntament ha destinat 121.000 euros per a afavorir la inserció laboral de persones majors de 30 anys que porten temps desocupades i es troben en risc d'exclusió social. Així es desprén del conveni de col·laboració que ha signat amb Divalterra i la Mancomunitat de l'Horta Sud per a la contractació d'un "servici d'acompanyament", que treballarà per aconseguir la inserció sociolaboral de 500 persones, 100 de la ciutat de València (part d'elles dones que actualment exerceixen la prostitució), altres tantes de l'Horta Sud i 300 de les comarques de València.

En total, el conveni contempla una partida de 605.000 euros (dels quals Divalterra aporta 363.000 i la Mancomunitat, com l'Ajuntament de València, 121.000). Amb aquesta partida es finançarà l'esmentat servici que, amb l'ajuda dels centres socials municipals, detectarà les persones susceptibles de ser beneficiàries d'aquest nou programa. A més, elaborarà un itinerari personalitzat amb la formació i l'assessorament que cadascú necessite per a trobar feina.

Tal com ha explicat la regidora d'Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo, "es tracta d'un projecte ambiciós que ha portat un temps de gestació i aposta per inserir, almenys, al 50% de les persones que formen part d'aquesta iniciativa". S'emmarca –ha destacat– en la política de l'equip de govern de l'Ajuntament de València que treballa per ajudar les persones més desfavorides".

En la mateixa línia s'ha manifestat la regidora d'Igualtat, Polítiques Inclusives i Inserció Socio-laboral, Isabel Lozano, qui ha destacat "fonamental" la col·laboració institucional "que permet ser més eficaços a l'hora de dissenyar i aplicar polítiques d'inserció que són les més difícils perquè van dirigides a col·lectius amb problemes per a accedir als recursos d'ocupació normalitzats". "En el cas de València -ha explicat– destinarem part dels itineraris formatius per a dones que actualment exerceixen la prostitució, a les quals volem donar alternatives de treball".

Les regidores Consol Castillo i Isabel Lozano han presentat aquest conveni, en la Diputació, juntament amb el president de la Mancomunitat de Municipis de l'Horta Sud, Carlos Fernández, qui ha definit el projecte "com la primera pedra d'un gran repte", i el vicepresident de la Diputació, Emili Altur, "qui ha assegurat que aquest conveni, que naix de la implicació de les entitats locals implicades, pretén ser una prova pilot a la província de València".

Arxivat a:

Destacats