Ximo Puig destaca que l'obra poètica de Brines és 'mediterraneïtat' i 'genera pau, llibertat i convivència'

Guardar

PuigBrines
PuigBrines

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat durant el lliurament del Premi de Literatura en Llengua Castellana 'Miguel de Cervantes' 2020 al poeta valencià Francisco Brines, que la seua obra poètica és "mediterraneïtat" i "genera pau, llibertat i convivència".

Així ho ha manifestat després d'assistir a l'acte presidit per Ses Majestats els Reis, que s'ha celebrat en el domicili de l'escriptor a Oliva, i que també ha comptat amb l'assistència del ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, i del director de la Reial Acadèmia Espanyola, Santiago Muñoz.

El president ha destacat que es tracta d'un reconeixement merescut a "una persona i un poeta extraordinari" i s'ha mostrat emocionat per tractar-se de la primera vegada que es guardona amb el Premi Cervantes l'obra d'un escriptor valencià, al qual ha qualificat de "poeta universal, però amb arrels".

Durant la seua intervenció, Puig ha agraït "tot el que ens dona i ens continua donant" Brines, assegurant que la seua obra poètica "genera pau, llibertat, convivència, valors associats a la racionalitat, a la il·lustració i als sentiments".

Així mateix, ha assenyalat que Francisco Brines és una persona "totalment agraïda", de qui cal descobrir "tota la seua aportació filosòfica", i que ha sabut reconéixer la labor que van tindre els seus pares permetent-li donar "via lliure" a la seua vocació de poeta "en un temps en què no era fàcil prendre aqueixes decisions".

Finalment, el president ha valorat que el lliurament del Premi Cervantes s'haja realitzat en Elca (Oliva), ja que "Brines és aquest espai, aquest paisatge, és mediterraneïtat i forma part del nostre itinerari anímic, espiritual i paisatgístic", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats