Xavo Giménez, Toni Agustí i Paco Zarzoso impartiran els pròxims cursos formatius de l’Escola Escalante

Guardar

Seminari de Cristina Plazas a l'Escola Escalante. Foto Carlos Ruiz
Seminari de Cristina Plazas a l'Escola Escalante. Foto Carlos Ruiz

Escalante, projecte teatral de la Diputació de València, continua la seua aposta per convertir-se en un centre de referència en la formació de professionals de les arts escèniques, per la qual cosa la promoció del teatre entre el públic infantil i juvenil es combina amb l'organització de cursos i seminaris al llarg de tot l'any. Una formació que s'impartix en l'Escola Permanent per a professionals de les Arts Escèniques i que oferix als actors i actrius un lloc on perfeccionar i especialitzar-se en diferents àmbits de la creació escènica, amb Xavo Giménez, Toni Agustí o Paco Zarzoso entre les seues pròximes formacions.

Tal com destaca la diputada provincial de Teatres i Joventut, Rocío Gil, "la Diputació està molt implicada en la promoció de la cultura i el teatre entre la ciutadania, però també se centra en formar els professionals d'este camp artístic per a potenciar la qualitat dels projectes teatrals i culturals de la ciutat de València i de tota la província".

"Escalante sempre ha pretés ser un centre formatiu de referència tant per a professionals dels escenaris ja en actiu, com per a aquelles persones que estan començant en el món de l'actuació i desitgen ampliar la seua formació", ha detallat Marylène Albentosa, directora i coordinadora artística d'Escalante.

Cursos per a professionals

La primera de les propostes formatives oferides per Escalante es concreta en els cursos de l'Escola Permanent per a Professionals de les Arts Escèniques, que oferixen als qui es dediquen a la interpretació, la dramatúrgia o la direcció escènica, una formació contínua en diferents matèries i disciplines de la mà de grans figures de la dansa, el teatre, la música o el circ.

Des que es va iniciar la temporada 2023-2024 el mes de setembre, Escalante ha dut a terme ja dos d'estos cursos formatius. El primer d'ells va ser impartit per María José Peris i va estar centrat en la tècnica de la veu sobre l'escenari; mentre que el segon curs, amb el títol ‘Totes eixes cuses que realment estan passant’, va ser conduït per l'actor Jaume Pérez.

En l'actualitat, s'està desenvolupant el curs sobre l'anàlisi activa del text de la mà del director de teatre Benjamín Miñana, i en els pròxims mesos, l'Escola Escalante seguirà la seua marxa en l'àmbit formatiu amb la realització de nous cursos per a professionals fins al mes de maig.

En concret, l'actor Andrés Navarro s'encarregarà de dirigir el gener vinent una formació especialitzada en la simbiosi musical que es genera entre la paraula i el cant en una actuació, amb inscripcions encara obertes. L'actor, director i escenògraf Xavo Giménez prendrà el relleu el mes de febrer i dirigirà un altre dels cursos programats de l'Escola Escalante. L'intèrpret Toni Agustí i el dramaturg i director escènic Paco Zarzoso seran les següents personalitats del món teatral que impartiran cursos durant els mesos de març i maig.

Claudio Tolcachir i Cristina Plazas, en els seminaris

D'altra banda, els seminaris per a professionals completen l'oferta formativa del projecte teatral impulsat per l'ens provincial. Es tracta de tallers de formació permanent dirigits a actors i actrius que compten amb una dilatada trajectòria en els escenaris i que, per qüestions laborals, no poden assistir a cursos de llarga duració.

Així, estos seminaris tenen una duració d'una setmana i estan a càrrec de professionals de reconegut prestigi que habitualment desenvolupen la seua trajectòria fora de la Comunitat Valenciana. Entre les figures que ja han conduït alguns dels seminaris esta temporada 23-24 es troben actors del nivell de Claudio Tolcachir o Cristina Plazas i prompte s'anunciarà la resta.

Tota la informació sobre els pròxims seminaris i cursos es pot consultar en el web d'Escalante, en els seus perfils de xarxes socials o a través d'[email protected] i el número de telèfon 601 738 316.

Destacats