Xavi Sarrià arriba al Teatre Principal de València amb dos concerts de l'Institut Valencià de Cultura

S'ha afegit un segon concert de 'No s'apaguen les estreles', de Sarrià després que les entrades del primer dia s'exhauriren abans de fer-ne la presentació

Guardar

xavi sarria principal
xavi sarria principal

L'Institut Valencià de Cultura ha presentat l'estrena de l'espectacle 'No s'apaguen les estreles', de Xavi Sarrià, que tindrà lloc al Teatre Principal de València els dies 29 i 30 d'abril. S'ha afegit un segon concert després que les entrades del primer s'exhauriren en temps rècord fins i tot abans de poder-ne fer la presentació.

L'espectacle 'No s'apaguen les estreles' naix arran de la cançó del mateix títol que va ser banda sonora de la pel·lícula 'La mort de Guillem' i en pocs mesos ja suma més de 700.000 reproduccions a les plataformes digitals. L'espectacle, amb un format innovador de concert documental, conjuga cançons i audiovisuals que es projectaran en una pantalla pròpia en forma de cor, fa un cant a la perseverança, la resiliència i la solidaritat de la gent humil i senzilla del nostre país, i es vertebra amb les històries de nou protagonistes.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha presentat els espectacles acompanyada per Xavi Sarrià i ha explicat: "Continuem incloent la música com a part inseparable de l'espai tan emblemàtic que és el Teatre Principal de València i ens complau anunciar una segona data de l'estrena de 'No s'apaguen les estreles'. Va ser una sorpresa que fins i tot abans de poder fer la presentació de l'espectacle s'exhauriren les entrades del primer dia programat. És un espectacle simbòlic i amb un concepte diferent de concert-documental que pensem que serà tot un èxit".

Per la seua banda, Xavi Sarrià ha explicat el fons i el context d'aquest espectacle: "Vivim temps difícils i precisament en aquests moments és quan més necessàries es fan les experiències resilients i lluitadores de la nostra gent. L'espectacle 'No s'apaguen les estreles' és una alenada de coratge i autoestima per a enfrontar el moment actual, perquè en temps de foscor, la cultura pot ser llum".

Concert documental

Amb sonoritats i instrumentació mediterrànies, l'espectacle s'endinsa en el repertori més emotiu de Xavi Sarrià, elaborat durant més de dues dècades en solitari i al capdavant d'Obrint Pas. Sis músics acompanyen Xavi Sarrià a l'escenari: dolçaina, acordió i llaüt amb Hèctor Peropadre, guitarra amb Xiomara Abelló, baix amb Diego Barberà, teclats amb Daniel Tomàs, percussions amb Luis Súller i la veu de Key Day.

Els audiovisuals que es projectaran durant l'espectacle formen part del documental 'No s'apaguen les estreles', un treball dirigit per Xavi Sarrià amb guió de David Segarra, realització de Víctor Serna i música original de Míriam Encinas. Les imatges es projectaran en una pantalla pròpia i interactuaran durant el concert acompanyant la banda, com un músic més.

El documental 'No s'apaguen les estreles' s'estrenarà en paral·lel a l'estrena del concert. Així, el projecte és una cançó, un documental i una gira, un projecte transmèdia dissenyat per a ser difós en xarxes i en televisions, en concerts en espais tancats o a l'aire lliure.

Les entrades per al concert del dia 29 d'abril estaran a la venda a partir del 24 de març a les taquilles del Teatre Principal i també al web.

Destacats