Vladim Repin debuta amb l'OV a Castelló amb el segon concert per a violí de Prokófiev

Guardar

Vadim_Repin_2_c__Harald_Hoffmann_01
Vadim_Repin_2_c__Harald_Hoffmann_01

L'Orquestra de València torna a viatjar a Castelló, per a interpretar al seu auditori i sota la direcció del mestre Ramón Tebar, un programa del gran repertori amb obres de Louise Farrenc, Serguéi Prokófiev i Ludwig van Beethoven. D'aquesta manera, el públic assistent podrà gaudir del magisteri del cèlebre concertista Vadim Repin i el seu violí de 1733 "Rode", d'Antonio Stradivari. A més, el violinista rus debuta amb la formació simfònica valenciana, per a interpretar el Concert per a violí i orquestra núm. 2 de Serguei Prokófiev, una obra de molta dificultat tècnica i d'un gran virtuosisme.

Es tracta del segon dels tres concerts que l'Orquestra de València interpreta a l'Auditori de Castelló, en col·laboració amb l'Institut Valencià de Cultura. Un programa que està dins del cicle "Beeth2020", ja que es podrà escoltar la cèlebre Simfonia núm. 6 "Pastoral" de Ludwig van Beethoven. L'Obertura núm. 1 de la compositora Louise Farrenc, coetània del geni de Bonn i molt estimada per Héctor Berlioz i Robert Schumann, i que l'Orquestra interpreta per primera vegada, completa el programa.

Vadim Repin ha tocat en la programació del Palau de la Música en 12 ocasions, l'última d'elles el 2013 amb l'Orquestra Nacional Rusa i Mikhail Pletnev interpretant el primer concert, també de Prokófiev. Amb onze anys va guanyar la Medalla d'Or en totes les categories d'edats diverses en el Concurs Internacional de Wieniawski (1982), i a continuació va debutar a Moscou i Sant Petersburg i dos anys després a Munic, Berlín, Hèlsinki i al Carnegie Hall de Nova York. La seua consagració internacional arribaria en 1989, sent el guanyador més jove del Concurs Reina Isabel de Bèlgica a Brussel·les. Ha actuat amb les filharmòniques de Berlín, Londres, Viena, Munich, Los Ángeles, Nova York, la Concertgebouw, les simfòniques de Londres, Boston, Chicago, Cleveland, Milà, París, a més de totes les grans orquestres russes. Com també directors com Boulez, Gatti, Gergiev, Levine, Masur, Mehta, Muti, Rattle, Salonen, Temirkanov, Chailly, Jurowski, Jansons, o Järvi, entre altres.

Destacats