Visites guiades gratis i quatre exposicions, pel Dia dels Museus a Ontinyent

La programació s'obrirà divendres amb la inauguració de l'exposició "El Camino del Cid" al Museu del Tèxtil

Guardar

Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana a Ontinyent
Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana a Ontinyent

Ontinyent se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus amb dues visites guiades gratuïtes i la celebració de quatre exposicions. Enguany, amb el lema "Museus per a l'educació i la investigació", es busca destacar la importància dels museus com a institucions culturals per proporcionar una experiència educativa.

L'Ajuntament d'Ontinyent se suma, així, a esta commemoració que se celebra cada 18 de maig, des que així ho designara el Consell Internacional de Museus (ICOM) en la seua Conferència General de 1977 a Moscou.

La regidora de Museus, M. José Alhambra, explica que "a Ontinyent tenim diversos espais museístics que són d'allò més interessants, als quals oferim tant exposicions temporals com permanents. Visitar-los és una aventura educativa, formativa i de descobriment, i la celebració del Dia Internacional dels Museus és un bon moment per descobrir-los o redescobrir-los".

A més de les exposicions, la programació del Dia Internacional dels Museus a Ontinyent inclou dues visites guiades als refugis antiaeris dissabte 18 i diumenge 19 de maig, amb places limitades, a les quals es pot accedir inscrivint-se de forma gratuïta al telèfon 962916090 o presencialment a la Tourist Info d'Ontinyent, al Palau de la Vila.

Exposicions

En concret, a Ontinyent la programació s'obrirà divendres amb la inauguració de l'exposició "El Camino del Cid" al Museu del Tèxtil, visitable de dijous a dissabtes de 9:30 a 13:30. La mostra conté informació sobre el Cid històric i mític, el Cantar de Mio Cid, les característiques del recorregut així com abundants mapes de les diferents rutes i dels seus principals atractius turístics.

Al museu MAOVA es podrà visitar l'exposició "Biennal d'Art Jove en ceràmica Evarist Navarro", on es mostren obres participants en els premis d'aquesta Biennal convocats per l'associació "Al costat del Fang" per difondre el fang com a material mitjançant el qual expressar interessos, inquietuds o dubtes. L'horari de visita és de dimarts a divendres de 10 a 14 i de 17 a 20 hores, i dissabtes de 18 a 21 hores.

Altra exposició visitable es troba al Museu Fester, on dissabtes i diumenges d'11 a 13:30 hores es pot visitar l'exposició "El país que va fascinar Jean Dieuzaide", una exposició temporal del Museu Valencià d'Etnologia de la Diputació de València (ETNO) que mostra 56 imatges captades pel fotògraf, va rebre en 1951 el seu primer encàrrec fora de França per arribar a la Comunitat Valenciana. A través de les imatges es recorren les formes de vida de la societat valenciana entre 1951 i 1971 per descobrir com era, a què es dedicaven i com vivien els seus habitants.

Finalment, al Palau de la Vila es pot visitar des del 20 de maig de dilluns a dissabtes de 9 a 13:30 hores l'exposició permanent dels Gegants i Cabets.

Destacats