'Vasil' i 'Desenterrats', grans guanyadors dels Premis Berlanga de l'Audiovisual Valencià 2022

Antonio Llorens ha rebut el Premi d'Honor en aquesta cinquena edició

Guardar

Post dels Premis Berlanga de l'Audiovisual Valencià de 2022
Post dels Premis Berlanga de l'Audiovisual Valencià de 2022

El sector audiovisual valencià està d'enhorabona. I és que aquest dissabte s'han celebrat els Premis Berlanga de l'Audiovisual Valencià 2022 amb desenes de propostes d'una gran qualitat, encara que han sigut 'Vasil' i 'Desenterrats' les que han aconseguit alçar-se amb la major quantitat de guardons.

L'altre gran protagonista ha sigut el director, programador i crític cinematogràfic Antonio Llorens, que ha rebut de mans de Tamarit el Premi d'Honor de Cultura de la Generalitat.

La gala d'aquesta cinquena edició, organitzada per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual (AVAV), s'ha celebrat aquest dissabte en l'Auditori de Castelló en una cerimònia marcada per les emocions retransmesa per la radiotelevisió pública valenciana, À Punt.

A l'acte han assistit Raquel Tamarit, consellera d'Educació, Cultura i Esport; Ximo López, secretari autonòmic de Cultura i Esport; la presidenta de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual, Teresa Cebrián, i representants de diferents institucions valencianes.

'Vasil' i 'Desenterrats' triomfen

Sens dubte, les produccions que han triomfat durant la gala han sigut 'Vasil' -sis guardons- i 'Desenterrats' -quatre premis- entre més de 50 obres presentades a 24 categories competitives, d'acord amb Cultura. El jurat ha estat format per acadèmics i acadèmiques de l'AVAV.

Dirigida per Avelina Prat i produïda per Diferent Films, 'Vasil' ha obtingut els reconeixements a millor pel·lícula, direcció, guió (Avelina Prat), música original (Vincent Barrière), so (Iván Martínez-Rufat) i actriu de repartiment (Susi Sánchez).

Dirigida per Xavi Cortés i Arnau Cortés i produïda per Visual Produccions, la sèrie 'Desenterrats' ha obtingut els guardons a millor sèrie de ficció, muntatge i postproducció (Arnau Cortés, Carlos Hernández, Héctor Monerris i Àngela Revert), direcció de fotografia i il·luminació (Gabo Guerra i Natxo Alapont) i actor protagonista (Pep Sellés).

El llargmetratge 'L'aigua', dirigit per l'oriolana Elena López Riera i produïda per Suica Films, aconsegueix dos guardons interpretatius: actriu protagonista (Lluna Pamies) i actor de repartiment (Pascual Valero).

Dirigida per Roberto Bueso i produïda per The Nun Produccions, 'Plens de gràcia' obté dos guardons: vestuari (Giovanna Ribes Esteve) i direcció de producció (Lorena Lluch).

Tots els premis

El premi a la millor pel·lícula ha sigut per a 'Vasil', dirigida per Avelina Prat i produïda per Distinto Films.

En la categoria de millor llargmetratge documental, el títol guanyador ha sigut 'Mujeres sin censura', dirigit per Eva Vizcarra i produït per Nadie es Perfecto.

El premi a la millor direcció ha sigut per a Avelina Prat per 'Vasil'.

El premi a la millor actriu protagonista és per a Luna Pamies per 'El agua'. En la categoria de millor actor protagonista ha guanyat Pep Sellés per 'Desenterrats'.

El premi al millor guió ha recaigut en Avelina Prat per 'Vasil'.

El premi al millor actor de repartiment és per a Pascual Valero per 'El agua' i el premi a la millor actriu de repartiment és per a Susi Sánchez per 'Vasil'.

Gabo Guerra i Natxo Alapont han guanyat en la categoria a millor direcció de fotografia i il·luminació per 'Desenterrats'. Arnau Cortés, Carlos Hernández, Héctor Monerris i Àngela Revert han obtingut el premi a millor muntatge i postproducció per 'Desenterrats'.

El premi al millor so és per a Ivan Martínez-Rufat per 'Vasil' i el de millor música original és per a Vincent Barrière per 'Vasil'.

En la categoria de millor vestuari, la guanyadora és Giovanna Ribes Esteve per 'Llenos de gracia'. El premi a millor maquillatge i perruqueria és per a Ana Lozano Ausina per 'Being the Ricardos'.

El premi a la millor direcció artística és per a Rafa Janone per a 'Hollyblood'. Lorena Luch és la guanyadora del premi a la millor direcció de producció per 'Llenos de gracia'.

El premi a la millor sèrie de ficció és per a 'Desenterrats', dirigida per Xavi Cortés i Arnau Cortés i produïda per Visual Producciones.

El premi a la millor sèrie d'animació és per a 'El món de Pau', dirigida per Eric Robert i produïda per El mundo de Pablo.

En les tres categories de curtmetratge, el premi al millor curt de ficció és per a 'Quieto Billy', dirigit i produït per Iván Fernández de Córdoba; el premi al millor curt documental és per a 'Hardcore', dirigit per Adán Aliaga i produït per Jaibo Films; i el premi al millor curt d'animació és per a '1996', dirigit per Ramón Mascarós i Carlos Escutia i produït per Primer Frame.

Dins de les categories fora de competició, en haver-se presentat una sola candidatura, l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual ha acordat concedir dos guardons: premi a la millor sèrie documental per a 'L'hora fosca', dirigida per Pablo Van Damme i produïda per Voramar Films; i el premi al millor llargmetratge d'animació per a 'Mironins, la pel·lícula', dirigit per Mikel Mas Bilbao i Txesco Montalt i produït per Hampa Studio.

El premi a millor videojoc ha sigut per a 'The 9th Dragon' de FrameOver. El jurat d'aquest premi ha estat format pels especialistes en videojocs Eurídice Cabañes, Fernando Carrión i Pepa Sastre.

Arxivat a:

Destacats