València programa a l'abril jocs, exposicions i activitats sobre Luis García Berlanga

Guardar

 Jocs Any Berlanga
Jocs Any Berlanga

La Regidoria de Turisme i Internacionalització ha programat a l'abril diferents activitats culturals en el marc de l'Any Berlanga per a continuar difonent la figura del cineasta valencià Luis García Berlanga. "Seguint amb el seu compromís de difondre i donar a conéixer l'obra del cineasta valencià, la Regidoria de Turisme i Internacionalització, a través del comissionat per a l'Any Berlanga, ha proposat una programació molt berlanguiana per a les pròximes setmanes", ha explicat el regidor de Turisme, Emiliano García.

La primera de les activitats programades es desenvoluparà a partir de demà en el Centre del Carme de Cultura Contemporània. El seu claustre gòtic serà l'escenari dels jocs i tallers programats per a celebrar l'Any Berlanga amb els més xicotets. S'instal·laran dos 'photocall' perquè puguen prendre's fotos divertides i compartir-les en xarxes socials com a autèntics actors de cinema i s'organitzaran jocs amb l'objectiu de familiaritzar als xiquets amb la filmografia de Berlanga d'una forma lúdica. Així, hi haurà un 'Memory' en el qual hauran de trobar la parella i, de pas, aprendre la filmografia de Berlanga o un 'Gran joc de l'oca de Berlanga' amb un tapís de tres metres d'ample i tres de llarg en el qual els xiquets i xiquetes podran anar de 'vaquilla a vaquilla", cantar en la casella de Benvingut Mr. Marshall o romandre dos torns sense jugar si cauen en la casella del botxí.

Aquestes activitats en el Centre del Carme, dissenyades per la Fàbrica de Somnis, se celebraran els dies 23, 24 i 30 d'abril així com l'1 de maig en horari de matí i vesprada.

Exposició en Bombas Gens

Les activitats programades per l'Any Berlanga també s'estenen al centre cultural de Bombas Gens, on ja s'ha inaugurat una exposició amb les obres resultants del taller organitzat el mes de novembre on els més xicotets van aprendre la tècnica del cartell cinematogràfic i van realitzar les seues pròpies propostes per a quatre pel·lícules de Berlanga.

Tant el taller com el disseny expositiu han sigut dissenyats pels artistes plàstics Isabelle Bonet i Paco Sales d'Atelier d'Arts. En la mostra s'exhibeixen 40 cartells creats pels xiquets participants en el taller sobre quatre pel·lícules seleccionades: Benvingut Mr.Marshall, Calabuig, Els dijous miracle i Plácido.

García ha subratllat "la col·laboració de Bombas Gens - Fundació per Amor a l'Art, entitat gràcies a la qual s'ha pogut dur a terme aquesta proposta, que compleix amb un dels objectius principals que ens havíem marcat per a l'Any Berlanga: fer arribar la seua figura i la seua obra a les noves generacions perquè no es perda el seu llegat. I tot això fomentant la creativitat i l'amor a l'art dels més xicotets. Convide a tothom a gaudir dels cartells que ens permeten conéixer una mica més al cineasta valencià més internacional".

L'exposició, que es va inaugurar el passat 20 d'abril, podrà visitar-se fins al pròxim 8 de maig a la sala 0 de Bombas Gens en l'horari de visites del centre.

Destacats