València es prepara per a gaudir de la Mostra Viva del Mediterrani

Fins el 15 d’octubre, València s’omple de cinema i activitats culturals

Guardar

espectaculo-marta-villa
espectaculo-marta-villa

El Palau de la Música ha acollit la inauguració de la Mostra Viva del Mediterrani, que té com a objectiu bastir ponts entre els diferents pobles del Mediterrani. Durant la gala, no solament es van presentar les diferents seccions culturals que formen la Mostra, com els espectacles circenses, la poesia o el cinema, sinó també es va alçar com un referent de convivència entre els ciutadans del Mediterrani.

A la inauguració no va faltar l'Alcalde de València, Joan Ribó, juntament amb l'exalcalde Ricard Perez Casado i el President honorífic de Mostra Viva, Vicent Garcés, que van voler donar el seu suport a un dels festivals més importants per a la nostra ciutat. No obstant això, un dels protagonistes, sens dubte, va ser Lucien Castela, impulsor de les primeres edicions de la Mostra Cinema, que va rebre un homenatge molt especial en fer-li lliurament del premi 'Pont del Mediterrani'.

"Hui, quan una ciutadania exemplar, amb cinc anys d'esforç, demostra que la Mostra està viva, mereix la gratitud d'eixa mateixa ciutadania" va dir l'exalcalde Ricardo Perez en aquest sentit homenatge a Castela. "Que aquesta nova Mostra, visca molts anys, que els seus criteris siguen sempre de qualitat, que l'exemple dels fundadors siga al·licient per al nou equip: tenim una veu perquè ens senten a Europa, hem d'utilitzar-la per a transmetre el missatge de diàleg a través de l'art i de la solidaritat.", Va manifestar l'homenatjat.

El grup teatral Fin Fan Fon va ser l'encarregat de fer riure i gaudir a tots els assistents. L'actuació va servir per a presentar cadascuna de les seccions d'enguany en el qual la música oferirà un mestissatge cultural; el circ, la diversitat creativa; el cinema, la mirada al món i els debats, la situació actual del Mediterrani. Un festival que com les vicepresidentes de Mostra Viva, Giovana Ribes i Maite Ibáñez van qualificar és un espai que van definir com a "àgora d'igualtat, solidaritat i estímul entre noves i velles cultures del Mediterrani". Així i tot, el bo acaba de començar. I és que la ciutat de València té al davant deu dies d'activitats entorn de la cultura dels pobles mediterranis, a través de l'art, la literatura, el cinema, la música i les arts escèniques.

Foto: Marta Villa

 

Foto: Marta Villa Foto: Marta Villa

Arxivat a:

Destacats