"València és música" i s'ha de mostrar

Les bandes i les societats musicals són un fenomen que causa molt interès en el món

Guardar

Valencia es musica
Valencia es musica

Que València és la terra la de música per excel·lència es coneix de sobra pels mateixos valencians però el fenomen de les societats musicals i el fet de formar part d'eixa gran família que suposa una banda de música per pocs és conegut, sobretot en l'estranger. Ací s'està acostumat a veure en qualsevol festeig que és una banda la que posa la música (Falles, Moros i Cristians...) i és alguna cosa que atrau molt interés per part de tota persona de fora de la Comunitat. És per açò que este 'València és música' és un programa pilot de metratges en alta definició que uneix música amb el patrimoni i, per açò, és tan important i necessari doncs s'ha de convertir en una finestra perquè el món conega la vertadera filosofia, la història i l'estructura de les societats musicals així com de les poblacions o ciutats on es donen.

img_0860Este matí ha tingut lloc en el Centre Museístic La Beneficència la presentació d'este programa pilot. 'València és música', la passada de la qual integre serà esta vesprada a les 20.00 hores a Requena i dijous que ve a Carlet. En esta primera experiència, que no serà l'última segons ha assegurat el diputat Xavier Rius, han participat la Societat Musical Santa Cecília de Requena, dirigida per Sergio Navarro, i la Societat Unió Musical de Carlet, sota la batuta de Beatriz Fernández, que van ser mereixedores de l'esment d'honor en la Secció Especial i Secció Primera del 40 Certamen Provincial de Bandes de Música, respectivament. Segons ha explicat el mateix Rius, "les societats musicals són un fenomen cultural valencià, que no troba parangó en altres llocs i que és capaç de situar a València en el mapa per la seua música i per la seua cultura". És més, amb esta iniciativa es dóna resposta a una reivindicació per part de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana amb la finalitat d'expandir la producció musical de les bandes valencianes i donar a conéixer la seua raó de ser.

En l'acte de presentació ha acudit, entre altres, el compositor Ferrer Ferran qui ha assegurat que per la seua experiència este és un projecte necessari doncs cada vegada que ix fora d'Espanya li pregunten pel fenomen de les bandes i de les societats musicals de València. "Les bandes de música, la seua producció i l'entramat que aglutinen les societats musicals constitueix una joia única en el món que és necessari que es conega i que cal exportar", ha incidit el músic. A l'acte també han acudit l'alcalde de Requena, Mario Sánchez, i l'alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, els qui han agraït la iniciativa de Diputació doncs a més de donar a conéixer al món les seues respectives localitats, els documentals mostren la importància de la música en esta terra.

Destacats