València, destí de rodatges amb productores d'Europa, Amèrica i l’Índia

La nostra ciutat ha participat en la trobada, celebrada a Londres, que reunix els principals productors i localitzadors cinematogràfics del món

Guardar

1210-fira-internacional-focus
1210-fira-internacional-focus

Turisme València ha acudit esta setmana a Londres a la fira FOCUS, junt amb l'Institut Valencià de Cultura, el Patronat de Turisme, Fira València i la productora Quatre Films, on ha contactat amb més de 60 agents del sector. La primera tinent d'alcalde i presidenta de la Fundació Turisme València Convention Bureau (FTVCB), Sandra Gómez, ha destacat que la participació en FOCUS ha suposat una “oportunitat per a mostrar l'àmplia varietat de localitzacions” i “situar València i la seua província en el mapa de rodatges internacional”.

FOCUS és una de les principals cites de localitzadors i productors de tot el món i s'ha celebrat a Londres dels dies 6 al 7 de desembre. Tal com ha explicat la regidora de Turisme, “el producte Valencia Film Office ha tancat en esta fira una sèrie de visites d'inspecció a la ciutat d'importants localitzadors ubicats al Regne Unit i EUA”, i ha ressaltat que en estos països “es troba gran part de les principals productores mundials”.

A més, ha subratllat Gómez, amb la participació en FOCUS, València manté presència en fires especialitzades internacionals a què fins ara no assistia, com la Berlinale European Film Market, Cannes Marché du Film, Cannes Lions o el Festival de Cine de San Sebastián.

La parada de València ha arreplegat elements destacats per a rodatges de l'entorn i del patrimoni de València, ciutat i província, com el Palau de la Generalitat, el Parc de Capçalera, Fira València, la Ciutat de les Arts i les Ciències, el carrer de les Barques, el castell de Xàtiva o el Palau Ducal de Gandia.

També ha mostrat, a través d'imatges i audiovisuals, rodatges i sessions fotogràfiques tan destacades com els de la famosa sèrie Game of Thrones, a Peñíscola; la pel·lícula de la factoria Disney Tomorrowland, en la Ciutat de les Arts i les Ciències, o el recent rodatge d'un capítol de la sèrie britànica Doctor Who, també en la Ciutat de les Arts i les Ciències. Igualment,  s'han exhibit rodatges publicitaris a València de marques com Vodafone, Springfield, Burguer King, Gioseppo o Porsche.

En esta actuació han col·laborat l'Institut Valencià de Cultura, el Patronat de Turisme de València, Fira València i la productora valenciana Quatre Films. Durant el certamen s'han atés més de 60 gestions amb agents del sector, principalment productores i localitzadors d'Europa, Amèrica i Àsia (l'Índia).

Amb esta activitat es tanca l'exercici 2017 del programa de producte Valencia Film Office, gestionat per Turisme València, en què s’ha donat un fort impuls al producte amb activitats com el llançament d'una nova web, una guia de localitzacions, presència en els principals certàmens especialitzats i la visita de dotze productores publicitàries a la ciutat i província de València.

Destacats