València celebra la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

La Crida a la Humanitat es realitzarà este diumenge a les 20:00 hores al costat del monument faller plantat davant de les Torres dels Serrans

Guardar

1130Torres de Serranos_recortada abajo
1130Torres de Serranos_recortada abajo

La ciutat de València celebra este cap de setmana la declaració de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Fallers i falleres, visitants, ciutadans i ciutadanes estan convocats a una gran celebració enfront de les Torres dels Serrans el diumenge 11 de desembre sota la denominació genèrica “Crida a la Humanitat”.

El monument faller plantat davant de les Torres, obra de l'artista Juanjo García i inspirat en el cartell promocional de la candidatura #FallesUNESCO (Ibán Ramón) centrarà els festejos. Un espectacle audiovisual amb una projecció obrirà la Crida a la Humanitat, que realitzarà la fallera major, Raquel Alario.

Tal com s'ha anunciat des de l'organització, donat el caràcter internacional de la designació de la UNESCO, la Crida tindrà un caràcter plurinacional en diverses llengües. A l'acte, popular i faller, estan invitades totes les falleres majors de València de la història i també hi haurà protagonisme per a les juntes locals i molts agents de la festa, com artistes fallers, pirotècnics i artesans o els redactors de l'expedient davant de la UNESCO.

Durant la celebració també estarà present un element clau de la candidatura que ha conduït les Falles a la declaració com a Patrimoni de la Humanitat, la pirotècnia, gràcies a un espectacle piromusical de Ricardo Caballer, pel qual haurà de retirar-se la Senyera de les torres durant unes hores, per motius de seguretat. No obstant això, des de l'organització de la celebració s'indica que “la Senyera estarà molt present durant tota la celebració”. Amb motiu de l’espectacle piromusical el perímetre de seguretat serà de 25 metres.

Finalment, la cremà de la falla del Patrimoni posarà el punt i final a esta festa fallera que commemorarà la consecució d'esta distinció internacional. “Hem aconseguit un reconeixement molt merescut, molt treballat per tot el món faller i amb el suport de la ciutat de València i ara és el moment de donar les gràcies i la benvinguda a la nostra festa a tot el món que vullga disfrutar d'ella com ho fem nosaltres. La ‘Crida a la Humanitat' serà la celebració d'un gran èxit compartit”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

Com és conegut, l'acte, previst en origen per al passat dia 4, va ser posposat al dia 11 a causa de les adverses condicions atmosfèriques.

Arxivat a:

Destacats