València celebra el Dia de les Llibreries amb diferents activitats

Guardar

Imatge de llibres
Imatge de llibres

Un lloc que abaste tots els mons possibles; en el qual les cultures convisquen en silenci entre si; i en el qual cada persona pot triar quina aventura viure o conéixer. Les llibreries s'han convertit en una cosa que va molt més enllà de vendre o consultar llibres. Per això, la Confederació Espanyola de Gremis i Associacions de Llibreters (CEGAL) celebra hui el Dia de les Llibreries i València no ha volgut perdre's la cita.

Per nové any consecutiu, les llibreries reivindiquen la seua identitat com un espai d'activitat cultural en el qual la labor del llibreter o llibretera és oferir un tracte personal, exclusiu i pròxim a l'hora de recomanar una obra al lector. Sota el lema “Les llibreries ens toquen”, aquest 8 de novembre, València es converteix en la pàgina d'un llibre que reclama la valoració d'aquesta activitat. Per això, s'han programat diversos esdeveniments que es desenvoluparan al llarg del dia.

Des del passat 4 de novembre, la capital del Túria es prepara parar celebrar aquest dia. Fins al 12 de novembre, s'ofereixen diverses activitats en el ‘Llibreries Fest’, un esdeveniment en el qual les llibreries de la ciutat es converteixen en escenaris de teatre, espais gastronòmics o sales de concerts. El còmic, la creativitat i la música seran els protagonistes del Festival a partir de les 18.30; moment en el qual les llibreries Greyhskull Còmics amb el seu taller de creació de còmic a càrrec de Fandogamia i Somnis de paper amb el seu “jugant a fer llibres” inauguraran la jornada de hui.

Per a finalitzar el dia, la música i el teatre inundaran diversos locals de València a partir de les 19.30 h. La llibreria Primado acollirà el concert de “El indigente Cognitivo”, mentre que la Llibreria Atenea reproduirà la música literària i la improvisació arribarà a la Llibreria Gaia en forma de teatre. Però aquestes no seran les activitats que concloguen el 'Llibreries Fest', ja que fins al 12 de novembre, els valencians i les valencianes podran continuar gaudint de trobades envoltades de llibres.

Demà, dissabte 9 de novembre, entre les 10.30 h i 12 h els contes i la gastronomia s'instal·laran en diverses llibreries de València com La Rossa amb ‘Contes dins d'una caixa’ i Tirant lo Blanch amb ‘Forns i dolços tradicionals’. Després d'un dia de descans, el dilluns 11 de novembre tornarà a la vesprada amb històries i música. Per a finalitzar el 'Llibreries Fest', el dimarts 12 de novembre tancarà amb un taller de còmic en la llibreria El Port a les 18.30 h i amb un joc en el qual els xiquets hauran de representar i imitar alguns dels poemes de Joan Brossa. I és que, tal com demostren les diferents activitats, les llibreries no sols són comerços, sinó espais que poden transportar-nos a diferents cultures o àmbits com la gastronomia, la música i el teatre.

Activitats Dia de les Llibreries 2019

Divendres 8 de novembre

• 18.30 h – Greyhskull Còmics. Taller de creació de còmic a càrrec de Fandogamia

• 18.30 h – Somnis de paper. Jugant a fer llibres

• 19.00 h– Llibreria Primado. Concert de ‘L'Indigent Cognitiu’

• 19.30 h – Llibreria Atenea. Música literària

• 19.30 h – Llibreria Gaia. Teatre improvisat

Dissabte 9 de novembre

• 10.30 h– Llibreria El Cresol. Síndrome Quixot

• 12.00 h– Llibreria La Rossa. Contes dins d'una caixa

• 12.00 h– Llibreria Shalakabula. Síndrome Quixot

• 12.00 h – Llibreria Tirant lo Blanch. Forns i dolços tradicionals

Dilluns 11 de novembre

• 18.30 h – Llibreria La Moixeranga. A de Brossa, Assumpta Mercader

• 19 h – Llibreria l’Eixam. Heliconia Duo

• 19.30 h – Llibreria Greyhskull Còmics. Música Literària

Dimarts 12 de novembre

• 18 h – Llibreria Primado. Contes dins d'una caixa, Núria Urioz

• 18 h – Llibreria La Rossa. A de Brossa, Assumpta Mercader

• 18.30 h – Llibreria El Port. Taller còmic

Destacats