València acollirà enguany la campanya “RefugiAr-te”, que unix art i solidaritat en benefici de les persones refugiades

L’alcalde Joan Ribó i el regidor Roberto Jaramillo han rebut este divendres a diversos membres de l’organització d’esta iniciativa

Guardar

0113-antonio-olmos-refugiarte
imagen_1_049988
imagen_1_049988

València acollirà enguany la nova edició de la campanya “Refugiar-te”, una iniciativa que suma cultura i solidaritat i l'objectiu de la qual és la recaptació de fons per a les Organitzacions No Governamentals (ONG) que treballen amb les persones refugiades per a millorar la seua situació i afavorir l'acolliment per part dels països.

L'alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Roberto Jaramillo, han rebut este divendres en l'Ajuntament a diversos membres de “Refugiar-te”, a quins han manifestat tot el suport de la corporació per a portar avant esta iniciativa que, previsiblement, es realitzarà a la primavera.

La proposta consistix en la realització d'una exposició d'obres d'art, que seran cedides per artistes i creadors de tota la Comunitat Valenciana, i que es posaran a la venda amb la finalitat d'arreplegar fons amb què abonar el treball de les entitats d'ajuda als refugiats. “Des de l'Ajuntament, celebrem esta iniciativa que és molt important”, ha afirmat l'alcalde, “perquè, per un costat, potencia la solidaritat de tota la gent del món de la cultura, que cedix les seues obres i les seues actuacions i, d'altra banda, la de tota la societat, que pot fer les seues aportacions per a col·laborar”.

Joan Ribó ha destacat la importància de la labor que duen a terme les ONG “en un món que estem veient en tota la seua duresa: el de les persones que tracten de fugir de les guerres, de la fam, del canvi climàtic… i que veiem com no els deixen”. “Des de l'Ajuntament volem potenciar estes accions”, ha continuat l'alcalde, “i des del principi ho hem plantejat com un assumpte de participació de tota la societat”.

“La solidaritat és la tendresa dels pobres”, ha conclòs Ribó, “i nosaltres creiem que és molt important potenciar la tendresa. I esta tasca que es planteja és perfecta per a això”. I així, des de l'Ajuntament, s'ha garantit la col·laboració amb el projecte.

Per la seua banda, el regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Roberto Jaramillo, ha assegurat que esta iniciativa és “una demostració palpable, una vegada més, que la solidaritat de la societat valenciana està molt per damunt dels governs, del Govern central en particular”. Jaramillo ha lamentat precisament la falta d'informació per part de l'executiu sobre les persones refugiades que arriben a la nostra ciutat: “No treballen amb nosaltres, ens tenen completament a fosques, i jo crec que cal dir-ho una vegada i una altra: volem col·laborar, que estes persones puguen vindre a les nostres ciutats, volem ser part de la solució i no del problema, i sempre que des de la societat civil organitzada es plantegen propostes en eixa línia, l'Ajuntament de València estarà donant suport”.

El membre de l'equip de la campanya solidària “Refugiar-te”, Antonio Olmos, ha qualificat de “dramàtic el que està passant amb les persones refugiades, especialment ara, amb la cruesa de l'hivern, al mig del qual estan desemparats i al descobert”.

A més de l'exposició d'art, la campanya inclourà actuacions transversals, com ara teatre, música, dansa, poesia, performances… per a mantindre l'interés al llarg de tot el projecte.

Destacats