Una mirada en curt al Mediterrani

Els nous realitzadors posen el seu accent en els conflictes socials dels seus respectius països

Guardar

mostra_vcano_2017_internet
mostra_vcano_2017_internet

El curt és el primer pas per a molts directors de cinema. Per això, el Festival Mostra Viva, conscient de la importància d'aquest format, va decidir incloure un cicle de curtmetratges amb categoria de Secció Oficial. Però el més important és que li ha donat un nou impuls en concedir un premi al millor curt i dotar-ho amb 1000 euros.

Vuit països estan representats en la Secció Oficial que inclou quatre d'Espanya, tres de França i altres d'Itàlia. A més han sigut seleccionats treballs de Croàcia, el Marroc, Turquia, Grècia i Egipte. Les projeccions es realitzaran en tres sessions celebrades demà, el dilluns i dijous vinent a partir de les 19 hores en els Aragó Cinema.

Malgrat el seu caràcter mediterrani, la temàtica gira majoritàriament entorn d'aspectes socials. Com apunta Laura Pérez Gómez, una de les encarregades de la selecció, ''El nostre entorn, és el que vivim i veiem diàriament i açò crec que és el que impulsa als creadors a explicar històries. A més, és alguna cosa que nosaltres des de programació creiem que és molt interessant mostrar i que té molta relació amb el perfil de pel·lícules que veiem en Mostra Viva''. Segons Perez, ''La nostra principal missió és fer una programació de qualitat seleccionant 15 bons curtmetratges per al públic de Mostra''.

Paral·lelament, en l'edifici de la Joventut, es projectarà el dimarts el cicle especial de curtmetratges de Mostra Jove.

Arxivat a:

Destacats