Un viatge en el temps per la història valenciana

Guardar

Els Viatgers del Temps
Els Viatgers del Temps

Què fan sobre un escenari Jaume I, El Guerrer de Moixent i la Dama d'Elx? Els Viatgers del Temps, la nova aventura còmica del Teatre Escalante i produïda per la companyia Pot de Plom, reuneix a diversos personatges i llocs de la Comunitat Valenciana en una obra de teatre per a xiquets i adults que es basa en la utilització d'una màquina del temps.

Si algú poguera viatjar i moure's a plaure en la cronologia de València... què descobriria? A qui coneixeria? Podria veure les Torres de Quart o les Torres de Serrans quan eren grans muralles? Això és el que mostra i planteja esta història amb elements didàctics que es despleguen des de l'època dels antics ibers i la conquesta de Jaume I fins a la Batalla d'Almansa, tres moments per a entendre l'esdevenir social i polític de la terreta.Els Viatgers del Temps Pot de Plom Escalante

Alhora, Els Viatgers del Temp s'involucra en un aspecte del qual poc es parla quan es fa teatre: la seua pròpia història, els seus orígens i els seus grans referents i gèneres, com el teatre de l'absurd, la prolífica obra de Shakespeare o el teatre èpic de Bertolt Brecht, entre molts altres conceptes dels quals és molt més divertit parlar sobre les taules que en una aula de classes.

A més, sota el que succeeix en la trama subjau una reflexió necessària per als més xicotets que té a veure amb la relativitat del temps i com pansa ràpida o lentament segons el context personal, alguna cosa que ja va intentar explicar Einstein en deixar com llegat la seua famosa frase, potser la síntesi d'esta estupenda producció: "Posa la teua mà en un forn calent durant un minut i et semblarà una hora. Asseu-te al costat d'una xica preciosa durant una hora i et semblarà un minut. AIXÒ és la relativitat".

Arxivat a:

Destacats