Un Palau amb més qualitat, un equilibri líric i simfònic per al 75 aniversari de l'Orquestra de València

Glòria Tello, Vicent Ros i Manuel Muñoz han presentat la programació de la nova temporada que començarà al setembre

Guardar

img_9028
img_9028

El Palau de la Música ja té programació per a la pròxima temporada. Este matí, la presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, el director del Palau, Vicent Ros i el sotsdirector de Música, Manuel Muñoz, donaven a conéixer els concerts i activitats que es duran a terme a partir de setembre, un total de 42 concerts més 2 extraordinaris. Glòria Tello explicava que es tracta d'una temporada amb "moltíssima qualitat, equilibrada lírica i simfònicament, i molt important perquè l'Orquestra de València compleix el seu 75 Aniversari. A més, s'ha recobrat grans noms molt volguts per les valencianes i valencians, com Zubin Mehta i molts altres, que no havien vingut des de fa molts anys. Una temporada on destaca el pròxim 15 de febrer en el qual l'Orquestra de València, al costat de la Simfònica del Mariinski de Sant Petersburg, serà dirigida pel gran mestre Valery Gergiev".

No obstant això, l'orquestra no serà l'única protagonista del Palau, durant la pròxima temporada desfilaran per les sales del Palau "22 grans pianistes i esta aposta es fa en la temporada en la qual el Palau de la Música podrà comptar amb un nou piano propi, després de molts anys d'haver de recórrer al lloguer. Un aspecte que no ens semblava digne, per a un auditori de l'altura del nostre", assenyala la presidenta.

Però no solament es parle del cartell i la programació de la pròxima temporada sinó dels diferents abonaments i entrades que es poden adquirir doncs estos han baixat entre un 3 i un 11%. "Hem aconseguit ajustar els preus, entre un 3% i un 11% més barats. Per a aconseguir-ho, s'han optimitzat recursos i desenvolupat alguns concerts amb fix més taquilla. A més, per primera vegada en el Palau s'han creat abonaments nous més curts i també es podran adquirir entrades soltes de tota la temporada d'octubre a juny", explicava Glòria Tello qui assenyalava que el "pressupost general del Palau és de 2.500.000€, del qual el destinat als concerts d'abonament és 1.657.800€, 857.000€ per a l'Orquestra de València i 800.800€ per als internacionals".

Per la seua banda, el director del Palau, Vicent Ros, destacava que "esta programació és una combinació entre tradició i modernitat perquè ens ajude a estar actius". Ros, que ha repassat la programació de l'Orquestra de València, ha indicat que l'objectiu és "posar-la dins dels circuits internacionals" i ha incidit en la importància dels directors i solistes convidats, el record a Matilde Salvador en el centenari del seu naixement, i les nombroses estrenes de compositors valencians com la "Missa a tres veus" del mestre José Serrano (pròxim 6 d'octubre), l'obra encarregue de Claudia Montero a José Antonio Orts i l'encàrrec a César Cano per al 22 de juny".

Entre els noms que es podran veure a partir de setembre estan Zubin Mehta, Valery Gergiev, Daniel Harding, Fabio Luisi, LangLang, Sokolov, Martha Argerich, Pogorelich, Jourowski, Olga Peretyatko, Maria Joao Piras, Mathias Goerne, Katia i Marielle Labèque, Viktoria Mullova, Rinat Shaham, Leticia Moreno, Measha Brueggergosman, Ofelia Sala...A més, l'Orquestra de València compartirà grans cites amb les formacions estrangeres. El piano serà protagonista amb les visites abans esmentades i també de Lang Lang, Grigori Sokolov, la mítica Marta Argerich, les germanes Khatia i Marielle Labècque amb l'Orquestra de València, Ivo Pogorelich, entre altres. En lírica destaquen els recitals de la gran diva russa Olga Peretyatko, Nancy Fabiola Herrera, el mediàtic i gran contratenor Philiphe Jourowski i amb l'Orquestra de València: la valenciana Ofelia Sala, Measha Brueggergosman, i el baríton Matthias Goerne amb la soprano Rinat Shaham. Quant a càmera i barroc, torna el Quartet Borodin amb la pianista Leonskaya, Europa Galant i Fabio Biondi, Les Dissonances i el violinista David Grimal amb la integral dels concerts per a violí de Mozart, el Mozarteum de Salzburg i Lepold Hager i Ensemble Mattheus i Jean Cristoph Spinosi. Gabrielli Consort amb un Mesías de Handel participatiu, l'Orquestra de València interpretarà la Passió segons Sant Joan de Bach.

 

Novetats en el 75 aniversari

Des de l'adreça del Palau s'ha comentat que per a este pròxim any, l'Orquestra de València realitzara algunes eixides atés que consideren que este tipus de gires s'han de realitzar per part d'una orquestra com la de València. Glòria Tello feia referència al fet d'estar treballant perquè finals de gener o principis del febrer vinent "tinga lloc la possible visita a Xina de la formació simfònica valenciana, a la localitat agermanada de Chengdu" al que Vicent Ros afirmava que "l'Orquestra tocarà per primera vegada en el Palau de la Música de Barcelona, acompanyada pel gran tenor peruà Juan Diego Flórez".

Pel que fa al nou titular, la presidenta ha manifestat que "és la nostra voluntat que no s'allargue en el temps el procés de designar un nou titular per a l'Orquestra, i que puga treballar en la programació de la pròxima temporada". De moment en la pròxima temporada, l'Orquestra de València explicarà com a directors convidados valencians i internacionals de prestigi com Valery Gergiev, Punxes Steinberg, Yaron Traub, Eiji Oue, Hart Bedoyan, Ramón Tebar, Domingo Hindoyan, Virginia Martínez, Roberto Forés, Lorenzo Viotti, Guillermo García Calvo, Pablo González, Eduardo Portal, Pablo Rus, Josep Vicent, Oliver Díaz... També comptarà amb grans solistes i cantants lírics: Leticia Moreno, Katia i Merielle Labècque, Nicolaj Znaider, Josu Solaun, Rubén Taló, Serguei Kachatryan, Elena Baschirova, Fazyl Say, Mathias Goerne, Rinat Shaham, Ofelia Sala i els solistes de la mateixa orquestra com Raul Arias, Ivan Balaguer, Santiago Escaira i Luisa Domingo.

Destacats