Turisme Comunitat Valenciana i Les Arts aposten per la cultura com a atractiu turístic

Aquesta presentació s'emmarca dins del conveni signat entre tots dos organismes per a dur a terme accions de promoció i màrqueting de la cultura de la Comunitat Valenciana

Guardar

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i el president del patronat de Les Arts, Pablo Font de Mora, han presentat a Madrid la Comunitat Valenciana i la seua oferta cultural i gastronòmica
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i el president del patronat de Les Arts, Pablo Font de Mora, han presentat a Madrid la Comunitat Valenciana i la seua oferta cultural i gastronòmica

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, juntament amb el president del patronat dels Arts, Pablo Font de Mora, han presentat a Madrid la Comunitat Valenciana i la seua oferta cultural i gastronòmica, on a més el director artístic dels Arts, Jesús Iglesias Noriega, ha explicat totes les novetats del projecte artístic.

Aquesta presentació ha reunit mitjans de comunicació de la capital espanyola, que també han pogut degustar els menús temàtics que al fil de la programació de Les Arts, proposa Pablo Ministro, xef executiu de Contrapunt, restaurant del teatre valencià.

Francesc Colomer ha assenyalat que "el turisme es tracta de buscar la teua millor versió, posicionar-la i explicar-la al món, i el Palau de les Arts ha de ser un espai en el qual la gent es trobe, on se senta acollida".

Per això, Colomer ha emmarcat l'aliança establida amb Les Arts dins de l'estratègia per a impulsar la diferenciació turística de la Comunitat Valenciana mitjançant la creació de productes experiencials. Així, ha assenyalat que "amb una oferta artística diversa i de prestigi internacional, en un marc arquitectònic inigualable, el Palau de les Arts és una icona i ambaixador cultural indiscutible de les experiències que esperen al visitant en la Comunitat Valenciana".

Així mateix, ha volgut destacar que "en els últims anys hem presentat la programació en diverses ciutats d'Europa, hui tocava Madrid per la seua proximitat i el seu interés per aquest producte cultural", i ha incidit en què "venim d'un temps molt tràgic i ara és moment de construir un relat positiu i d'esperança, i la música, la cultura i l'òpera són part de l'esperança de futur", i ha afegit que "la gastronomia també presenta les credencials d'un destí, i les nostres es reflecteixen molt bé en els nostres plats".

Per part seua, el president del patronat de les Arts, Pablo Font de Mora, ha posat en valor la gran labor realitzada des del teatre per a oferir des de juny de 2020, després del confinament, una activitat regular i ininterrompuda al públic amb els màxims estàndards artístics i de seguretat amb la qual garantir una oferta cultural a la ciutadania.

Cal destacar que aquesta presentació, realitzada per a donar a conéixer l'oferta cultural de la Comunitat Valenciana davant mitjans de comunicació especialitzats, s'emmarca dins del conveni de col·laboració entre Turisme i la Fundació Palau de les Arts 'Reina Sofia'.

A través d'aquest acord, Turisme Comunitat Valenciana contribueix econòmicament en les actuacions de promoció i màrqueting de la cultura amb un import màxim de 150.000 euros.

Segons ha explicat el secretari autonòmic de Turisme, "hem creat juntament amb el Palau de les Arts una aliança ferma per a la defensa del turisme cultural en la Comunitat de la mà de l'òpera", al mateix temps que ha destacat que "situar València com una ciutat referent, oberta i cosmopolita gràcies al Palau de les Arts és una proposta de valor del nostre territori".

Actuacions emmarcades en el conveni

Entre les actuacions que la Fundació Palau de les Arts "Reina Sofia" ha realitzat gràcies al conveni de col·laboració subscrit amb Turisme Comunitat Valenciana destaca la representació de l'òpera "Falstaff" que es va representar el mes de març passat i que es va completar amb activitats paral·leles com a conferències o concerts relacionats perquè el visitant de les Arts s'endinse en l'univers verdiano.

Mitjançant aquest conveni, també s'han dut a terme actuacions de màrqueting i comunicació, agrupades en tres línies bàsiques: Disseny i gestió de campanyes de publicitat i projectes de màrqueting; promoció nacional i internacional dels Arts en la temporada 2021-2022 en capitals del món; a més de la digitalització de continguts.

Destacats