Tresdeu obri un projecte de micromecenatge amb el fanzín col·laboratiu «Foguera»

El 12 de juliol finalitza el Verkami i s’inicia la distribució de la revista sobre Internet, cultura, precarietat i noves ideologies

Guardar

portada_noti(1)
portada_noti(1)

La cooperativa Tresdeu, el magazín en línia líder en informació en valencià sobre cultura i tendències, ha impulsat un projecte de micromecenatge amb el fanzín col·laboratiu Foguera, que compta amb el suport d'artistes, escriptors i escriptores per a finançar la seua activitat. A causa de la pandèmia, Tresdeu no podrà publicar la huitena edició de la guia de festivals valencians Festiu.

Òscar Piera, director de projectes de Tresdeu, explica que Foguera és una alternativa més reflexiva, que convida al debat, a «anar a la foguera» i reflexionar sobre diferents temes: Internet, precarietat, feminisme, noves ideologies o cultura. El fanzín tindrà 64 pàgines i serà un producte multidisciplinari, ja que incorporarà il·lustracions, vinyetes, fotografies i articles.

Participaran en Foguera amb articles el politòleg i escriptor Francesc Miralles, el professor i escriptor Carles Fenollosa, la periodista i creadora de Valentubers Rosella Espinós, la professora i columnista Vanessa Campos o l'artista Aina Monferrer. Col·laboraran amb creacions gràfiques la il·lustradora especialitzada en pintura Amalia Torres, el vinyetista Gonçal Beneyto, la fotògrafa i instagramer Rebelarte o les il·lustradores Laia Erre, Laoliwa i Colors al vent.

«Amb Foguera apel·lem els nostres lectors i gent més conscienciada», assenyala Òscar Piera. Els objectius fonamentals de Tresdeu des dels seus inicis han sigut normalitzar la llengua valenciana i donar a conéixer festivals de manera espontània mitjançant la guia Festiu. Així i tot, ells també es reinventen després del confinament i llancen una proposta diferent per a donar suport al seu treball.

La cooperativa ha preparat recompenses solidàries per a qui col·labore amb el projecte. Aquestes consistiran en la lectura digital del fanzín, la recollida o l'enviament d'aquest en paper i recompenses especials per a associacions o llibreries. El director de projectes de Tresdeu afirma que artistes com La Fúmiga, Smoking Souls o Auxili estan donant suport al projecte i compartint-lo en les seues xarxes socials.

Tresdeu té ja el 70 % del Verkami cobert, i el micromecenatge finalitzarà el diumenge 12 de juliol. Si la gent es mostra interessada i satisfeta amb el nou contingut, Foguera estarà disponible en les llibreries i la cooperativa creativa treballarà en un nou número.

Destacats