Tres exposicions que no et pots perdre a València

Aquest estiu, redescobreix a Sorolla i a Botero o fes un recorregut per la història del còmic a València

Guardar

Visitants en l'exposició immersiva 'Sorolla, una nova dimensió'
Visitants en l'exposició immersiva 'Sorolla, una nova dimensió'

La capital del Túria compta amb multitud de propostes expositives en els seus diferents espais culturals i sales de museus i aquest estiu hi ha tres exposicions que no pots perdre't a València per a redescobrir a Joaquín Sorolla, a Fernando Botero o recórrer la història del còmic i el seu impacte en la societat.

Et comptem tres propostes en les quals, amb la seua entrada, també es pot gaudir de més exposicions en el mateix edifici. I del mateix espai, com és el cas del Caixaforum València, que després de la seua obertura al públic ha aconseguit sorprendre per la seua arquitectura futurista.

L'exposició de Sorolla a la Marina de València (Imatge: La Marina)
L'exposició de Sorolla a la Marina de València (Imatge: La Marina)

Així, una de les més especials en aquests moments a València és, sens dubte, 'Sorolla, una nova dimensió', un homenatge a l'artista valencià més volgut a través de les últimes tecnologies expositives.

Situada en La Base de la Marina de València, es tracta d'una mostra immersiva que abasta més de 2.000 metres quadrats on l'obra de Joaquín Sorolla es fusiona amb la de nous creadors i creadores i, a través de projeccions amb els mateixos recursos que en l'Atelier des Lumières a París, el TeamLab de Tòquio o l'Artechouse de Washington, cobren vida.

D'aquesta manera, es pot redescobrir des d'algunes de les seues obres més conegudes pintades en la pròxima platja de la Malva-rosa fins a moments personals amb la seua família amb la intel·ligència artificial, l'animació i el grafisme com a elements clau de l'experiència.

L'exposició 'Sorolla, una nova dimensió', es pot veure de dilluns a diumenge de 10.00 a 21.30 hores en La Base de la Marina de València amb diferents preus i tipus d'entrada individuals i grupals.

Exposició sobre la història del còmic a Caixaforum València
Exposició sobre la història del còmic a Caixaforum València

Es tracta d'una experiència que pot ser molt gaudida per tota la família, igual que la proposta 'Còmic. Somnis i història', en Caixaforum València. Aquesta exposició proposa un recorregut per alguns dels millors còmics de la història i aprofundeix en el procés de producció del còmic des de la conceptualització i el dibuix fins a la impressió final de l'obra.

Els seus visitants s'acostaran al còmic com a eina de pensament i mig capaç d'intercalar el tall de la discontinuïtat en les lògiques de les històries a través d'alguns dels personatges o còmics més cèlebres.

'The Yellow Kid' de Richard Felton Outcault, 'Little Nemo in Slumberland' de Winsor McCay, 'Terry and the Pirates' de Milton Caniff, 'Tintín' d'Hergé, 'Flash Gordon' d'Alex Raymond, 'The Spirit' de Will Eisner, 'Sin City' de Frank Miller, 'The Amazing Spiderman' de John Romita, 'Watchmen' de Dave Gibbons i Alan Moore, 'Arzach' de Moebius i 'Corto Maltés' d'Hugo Pratt es colen en aquesta proposta expositiva.

'Còmic. Somnis i història' es pot visitar de dilluns a diumenge de 10.00 a 20.00 hores en el Caixaforum de València, situat en la Ciutat de les Arts i les Ciències, amb entrada, que permet descobrir la resta d'exposicions de l'edifici.

Una dona observa una de les obres de l'exposició de Botero a València
Una dona observa una de les obres de l'exposició de Botero a València

Finalment, la mostra 'Fernando Botero. Sensualitat i melancolia' es troba en la recta final de la seua exposició des de la seua arribada a la Fundación Bancaja el mes de març passat. Compta amb 45 obres entre pintures, dibuixos, aquarel·les i escultures, la majoria d'elles exposades per primera vegada en la capital del Túria.

Es tracta d'una mostra comissariada per Marisa Oropesa que es presenta com la primera retrospectiva a València de l'artista colombià, considerat com una de les figures més destacades del panorama artístic internacional.

El recorregut compta amb cinc temes fonamentals en la seua obra: carnestoltes, circ i ball; el plein air; naturalesa morta; univers femení; i el nu. Botero mostra, a través de les obres que componen cada secció, la seua capacitat per a abordar grans temes de la història de l'art i escenes de la vida quotidiana.

'Fernando Botero. Sensualitat i melancolia' es pot visitar fins al 3 de setembre en la Fundació Bancaja (Plaza de Tetuan, 23) de dimarts a diumenge de 10.00 a 14.00 hores i de 16.30 a 20.30 hores. L'entrada permet veure la resta d'exposicions que alberga l'espai cultural.

Arxivat a:

Destacats