Torna a la programació del Palau de la Música la violinista Anne-Sophie Mutter després de setze anys d'absència

Guardar

Anne Sophie Mutte r© COPYRIGHTS THE JAPAN ART ASSOCIATION. THE SANKEI SHIMBUN
Anne Sophie Mutte r© COPYRIGHTS THE JAPAN ART ASSOCIATION. THE SANKEI SHIMBUN

Anne-Sophie Mutter és una de les violinistes més volgudes i admirades pel públic valencià, que torna a la programació del Palau de la Música després de setze anys d'absència. Juntament amb el pianista Lambert Orkis i el violoncel·lista Maximilian Hornung interpretaran demà dimarts al Teatre Principal, a les 19.30 hores, un programa amb obres del compositor contemporani Sebastian Currier, així com del romanticisme alemany de Ludwig van Beethoven, Clara Schumann i Johannes Brahms.

La presidenta del Palau, Gloria Tello, ha destacat respecte a este concert que "València és una de les úniques dues ciutats a Espanya que visita Anne-Sophie Mutter, la presència de la qual ens ha estat demanant constantment el nostre públic", i, demà "podrem gaudir de la seua alabada tècnica i presència escènica en un format, el de cambra, que tants èxits va collir en actuacions passades en la nostra programació i incloent, a més, una obra de Clara Schumann, una de les dones compositores més importants de la història de la música", ha afegit la regidora.

D'aquesta manera, el trio de cambra iniciarà la primera meitat amb el Ghost Trio for piano trio del compositor contemporani estatunidenc Sebastian Currier, una obra comissionada i dedicada a la mateixa Anne-Sophie Mutter, per a continuar amb el Trio en re major per a piano, violí i violoncel, op. 70 núm. 1 "Ghost" de Ludwig van Beethoven. Ja en la segona part, s'interpretarà les 3 romances per a violí i piano, op. 22 de Clara Schumann i conclourà el concert amb la Sonata per a violí i piano núm. 3 en re menor, op. 108 de Johannes Brahms.

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha indicat que "sempre procurem programar concerts des de la coherència, i el de demà està molt bé lligat, ja que en la primera part figuren dues obres de períodes musicals tan diferents com l'actual i el romanticisme, amb la mateixa referència espiritual, mentre que en la segona s'interpretaran obres de Clara Schumann i Johannes Brahms, que tanta amistat, afecte i admiració es professaven mútuament".

Anne-Sophie Mutter és un fenomen musical: durant 47 anys ha sigut un element fix en les principals sales de concerts del món i ha deixat la seua empremta en l'escena de la música clàssica com a solista, mentora i visionària. La quatre vegades guanyadora del premi Grammy® està igualment compromesa amb la interpretació dels compositors tradicionals que amb el futur de la música. Fins al moment, ha fet estrenes mundials de 31 obres. L'any en què compleix 60 anys, els concerts d'Anne-Sophie Mutter reflecteixen la versatilitat musical de la violinista.

Amb el canvi d'any, Anne-Sophie Mutter i "Mutter's Virtuosi" van fer una gira per Islàndia, els Estats Units i el Canadà. Els programes incloïen el Concert en la major, op. 5 núm. 2 de Joseph Bologne, Chevalier de Saint Georges, Gran Cadenza d'Unsuk Chin (encarregat per Mutter), Concert per a quatre violins en si menor de Vivaldi op. 3 núm. 10 i les seues Quatre Estacions. Als EUA interpreta Air-Homage to Sibelius de Thomas Adès, obra cocomissionada i estrenada en el Festival de Lucerna el 2022 amb el compositor. Els seus socis musicals són l'Orquestra Simfònica de Boston sota la batuta d'Andris Nelsons. També està prevista una gira europea de música de cambra, una gira amb el Concert per a violí núm. 2 de John Williams, dedicat a ella.

Destacats