Torna a València el pianista Grigori Sokolov per a interpretar un recital de Mozart i Schumann

L'actuació entra dins de l'abonament del Palau de la Música i tindrà lloc el dijous 20 de febrer en l'Auditori de Les Arts

Guardar

Sokolov Palau. Foto Eva Ripoll
Sokolov Palau. Foto Eva Ripoll

Grigory Sokolov és un dels pianistes més volguts pel públic valencià, que torna un any més, i ja són quinze, a la programació del Palau de la Música. A més i des de 2013, de manera ininterrompuda. El cèlebre pianista rus interpretarà, demà dijous a la Sala Auditori de Les Arts, un recital amb obres mestres del classicisme i romanticisme centreeuropeu. D'aquesta manera el públic assistent podrà gaudir del Preludi (Fantasia) i fuga en do major, KV 394 (383a), la Sonata per a piano núm. 11 en la major, KV 331 (300i), op. 6 núm. 2 i el Rondo per a piano núm. 3 en la major, KV 511 totes de Wolfgang Amadeus Mozart, així com “Bunte Blätter”, op. 99 de Robert Schumann. Considerat com un dels millors pianistes del món, els seus recitals són qualificats de titànics i plens de musicalitat, d'intimisme, de tècnica, de virtuosisme i amb unes propines de gran complexitat i durada que semblen una tercera part del programa.

Els seus recitals comprenen des de transcripcions de la polifonia sagrada medieval i obres de Byrd, Couperin, Rameau, Froberger fins a la música de Bach, Beethoven, Schubert, Schumann, Chopin, Brahms i composicions històriques del segle XX de Prokófiev, Ravel, Scriabin, Rakhmàninov, Schoenberg i Stravinski. Sokolov va nàixer a Leningrad (Sant Petersburg) i va començar a tocar el piano amb cinc anys. Amb tan sols setze anys, es va convertir en el músic més jove a rebre la medalla d’or en el Concurs Internacional de Piano Txaikovski a Moscou. Les seues gravacions en viu de l'època soviètica van adquirir un estatus quasi mític a Occident. Ha actuat com a concertista solista amb orquestres com la Filharmònica de Nova York, Royal Concertgebouw Orchestra d’Amsterdam, Philharmonia de Londres, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks i Filharmònica de Munic, abans de fer només recitals. Realitza al voltant de setanta concerts cada temporada, immers en un sol programa i recorrent tota Europa. El pianista té un gran interés en el mecanisme i la configuració dels instruments que toca, ja que passa hores explorant les seues característiques físiques.

Arxivat a:

Destacats