El Teatre Principal vibra amb 'Rebel·lió' de la mà d'Escalante i Marea Danza

Aquest cap de setmana es podrà gaudir de les últimes funcions de l'espectacle basat en 'Rebelión en la Granja' de George Orwell

Guardar

Un dels moments de 'Rebel·lió', d'Escalante i Marea Dansa, en el Teatre Principal de València (Vicente Jiménez)
Un dels moments de 'Rebel·lió', d'Escalante i Marea Dansa, en el Teatre Principal de València (Vicente Jiménez)

El Teatre Principal de València vibrarà de nou aquest cap de setmana amb 'Rebel·lió', la coproducció de Marea Danza i el Teatre Escalante guanyadora del Premi MAX 2022 al Millor Vestuari i del Premi dels Arts Escèniques de l'Institut Valencià de Cultura (IVC) a Millor Espectacle per a Xiquetes i Xiquets de 2021.

Es tracta d'una peça de dansa flamenca amb dramatúrgia contemporània basada en 'Rebelión en la Granja' de George Orwell en la qual cinc obreres exposen la tirania dels totalitarismes i trenquen amb ells, transformant-se en animals i lluitant per una societat més justa i sense el consumisme que la corromp.

Elena Marava, Lourdes de la Rúa, Marta Sofía Gallego, Paula Sebastián i Rosa Sanz són les grans protagonistes de l'espectacle. Amb la seua dansa i percussió han aconseguit fer vibrar l'emblemàtic teatre, fusionant reivindicació i humor, com ja ho van fer durant la temporada passada d'Escalante en el Palau de les Arts de València.

Una de las escenas de 'Rebel·lió', coproducción de Marea Danza y Escalante, en el Teatre Principal
Una de les escenes de 'Rebel·lió', coproduïda entre Marea Danza i Escalante, en el Teatre Principal (Imatge de Vicente Jiménez)

I és que malgrat ser tota una crítica al sistema, els més menuts aconsegueixen connectar amb l'obra i posar els cinc sentits en ella durant els seus 57 minuts. Des del 21 d'octubre, Marea Danza ha actuat per a centenars d'escolars cada dia, però també per a famílies amb les funcions per a públic general.

"És una obra amb un missatge clar, però que a priori pot semblar difícil de comprendre per a un xiquet o xiqueta. No obstant això, veure al públic infantil encantat amb cada escena, rient i seguint els moviments de les ballarines en tot moment, és una prova del seu èxit i caràcter pedagògic", expressava un espectador després de la funció del passat diumenge.

Així, la proposta d'Escalante i la companyia Marea Danza creada per La Teta Calva podrà gaudir-se per última vegada en la temporada d'Escalante aquest dissabte i diumenge a les 18 hores en el Teatre Principal de València.

Destacats