Sona la Dipu triomfa en la Fira i Festes de Gandia amb l'actuació de Lígula, Meridian Response i La Raíz

Guardar

Sona la dipu
Sona la dipu

“No podem expressar la felicitat que suposa guanyar Sona la Dipu”, asseguraven divendres passat a Gandia els components dels dos grups guanyadors del concurs Sona la Dipu, Lígula i Meridian Response, minuts abans de començar les seues actuacions. “Som conscients del repte al que ens enfrontem ara, però estem molt il·lusionats amb la promoció i la difusió dels nostres temes que es va a fer a partir d'ara”, coincidien a assenyalar ambdues bandes.

“Sona la Dipu s'ha convertit en una plataforma musical molt important”, explicaven els representants dels grups, “i una de les característiques més destacables del programa és que posa en valor el nostre treball i vés-la per professionalitzar-ho”.

Lígula i Meridian Response van arreplegar de mans de la diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García, i de la diputada i alcaldessa del municipi, Diana Morant, un vinil d'or emmarcat com a obsequi pel seu triomf en el concurs.

La capital de La Safor va reunir a prop de 5.000 persones que van gaudir de la varietat d'estils oferits pels guanyadors del concurs, i que a continuació van saltar durant quasi dues hores al ritme de les cançons de l'Arrel, grup procedent de Gandia.

A les cinc de la vesprada van començar les proves de so de l'artista convidat, després de diverses hores de treball del muntatge de l'espai i de l'escenari. Més tard, es van pujar a l'escenari Lígula i Meridian Response. Mentrestant, la cua per a entrar al concert s'anava fent més gran, i les entrades disponibles en taquilla s'anaven esgotant.

Els familiars dels components de La Raíz, un grup amb gran projecció tant nacional com a internacional, s'acostaven al recinte per a fer-se fotos amb els músics i compartir l'emoció de tocar a casa. Músics, managers, representants polítics, familiars i amics dels diversos grups van sopar i van escoltar als grups junts mentre parlaven de les expectatives i la situació del panorama musical actual.

“Sona la Dipu s'ha convertit en un referent per als grups emergents valencians. És molt important que els músics sàpien que tant els guanyadors com els quals simplement presenten els seus temes al concurs, tenen oportunitat d'assistir a concerts o festivals i difondre la seua música”, assenyalaven els grups.

L'endemà, la Casa de la Cultura de Gandia va acollir el concert de La hora del Te, semifinalista d'aquesta edició de Sona la Dipu, els qui van actuar abans de La habitación roja, amb un recinte complet per a gaudir de la música d'aquests dos grups.

La novena edició del Sona la Dipu ha multiplicat per huit la seua presència en els municipis de la província de València, ja que no solament s'han celebrat les semifinals, sinó que els municipis han pogut sol·licitar concerts. A més, el concurs de la Diputació ha participat en nombrosos festivals nacionals i de reconegut prestigi amb l'objectiu de promocionar a les bandes emergents valencianes.

Arxivat a:

Destacats