Sona la Dipu es reconvertirà en un concurs autonòmic organitzat per l'Institut Valencià de Cultura

Guardar

19.03.28_sona_la_dipu
19.03.28_sona_la_dipu

L'Institut Valencià de Cultura ha anunciat que assumirà l'organització del programa musical per a bandes emergents Sona la Dipu, fins ara desenvolupat des de l'àrea de Joventut i Igualtat de la Diputació de València. El programa es reconvertirà en un certamen autonòmic que dependrà directament de la Generalitat Valenciana.

Aquesta reconversió de Sona la Dipu es produirà al llarg del present any, i per això no es convocarà una nova edició del certamen durant aquests mesos de transició. Serà en 2020 quan tindrà lloc la primera edició del programa musical sota el nou format autonòmic, mantenint l'essència de fomentar la creativitat i l'impuls de nous talents musicals, en aquest cas en l'àmbit de tot el territori valencià.

Durant aquest exercici de transició cap al nou abast territorial i el nou funcionament del concurs, Sona la Dipu mantindrà els compromisos adquirits amb persones guanyadores de l'última edició en clau provincial, inclòs el gran triomfador de 2018 'Jo Diable'.

Una dècada de Sona

Sona la Dipu és un programa musical que ha organitzat la Diputació de València entre 2008 i 2018; més d'una dècada de foment de la creativitat musical i el llançament de nous valors, una espècie de llançadora de bandes novelles que han tingut l'oportunitat d'entrar en el circuit musical tant en l'àmbit autonòmic com nacional.

El concurs provincial ha anat transformant-se al llarg d'aquests anys potenciant la difusió i el recorregut de les bandes, amb un jurat paritari format per professionals del sector de la música.

En aquest sentit, prop de 400 grups han tingut l'oportunitat de donar-se a conéixer a través del concurs en aquests últims 4 anys, i molts d'ells han format part dels cartells de més d'una vintena de festivals de reconegut prestigi en l'àmbit nacional.

Les bandes del Sona, que ha incentivat també la música en femení i en valencià, han estat presents en festivals com l'Arenal Sound, el Rototom, l'Interestel·lar, el Festival dels Arts, el Vinya Rock, el Low Festival, el Fuzzville, el Deleste o el Primavera Sound, entre altres, fins i tot han viatjat fins a Texas per a participar en el prestigiós South by Southwest.

La dinàmica del concurs ha anat variant lleugerament en les seues últimes edicions, mantenint una estructura de 12 grups seleccionats entre el centenar de maquetes presentades cada any. Aquestes bandes s'enfrontaven entre si en quatre concerts de semifinals celebrats en diferents municipis de la província, vertebrant així les comarques a través d'aquests esdeveniments musicals.

Els guanyadors i guanyadores disputaven la gran final i el triomfador comptava amb un concert de presentació al costat de caps de cartell que ajudaven a atraure públic en tots i cadascun dels concerts.

Destacats