Sokolov posarà el fermall d'or al Piano Day en el Palau de la Música de València

Guardar

Xavier Torres. Foto Live Music Valencia
Xavier Torres. Foto Live Music Valencia

El Palau de la Música de València acull, el 10 d'abril, un concert de Grigory Sokolov per a posar el fermall d'or a la programació que l'auditori valencià ha dissenyat entorn al Dia del Piano (Piano Day), i en el qual el públic gaudirà del recital del concertista valencià Xavier Torres, i d'una marató de joves pianistes.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha destacat que "el piano constituïx un dels instruments més volgut pel nostre públic, i sempre és present en la programació", i és per això que "volíem sumar-nos a este Dia del Piano amb dos grans superbs recitals, un de caràcter internacional amb el magisteri d'un tità del teclat com és Grigory Sokolov a la Sala Iturbi, i per un altre el del gran concertista valencià Xavier Torres a la Sala Rodrigo, que, a més, tocarà un dels pianos protagonistes en la inauguració del Palau, que feliçment hem restaurat".

Així mateix, hi haurà una Marató de joves pianistes procedents del Conservatori Municipal "José Iturbi", del Conservatori Professional de Música de València i del Conservatori Superior de Música "Joaquín Rodrigo". Esta marató compta amb la col·laboració del SH Valencia Palace, serà el 4 i 5 d'abril a partir de les 17.30 hores en el hall de l'hotel, i participaran prop de 20 joves. En este sentit, la subdirectora de música del Palau, Nieves Pascual, ha destacat que "València sempre ha sigut bressol de grans pianistes i en este esdeveniment s'unix la formació pianística i la interpretació musical", i és per això que "estem molt agraïts per la implicació dels conservatoris i per l'entusiasme en participar dels joves músics valencians", ha conclòs Pascual.

D'esta manera, dimecres que ve 3 d'abril, a les 19.30 hores, a la Sala Rodrigo, Xavier Torres interpretarà dins del cicle "Cambra al Palau" el suggeridor i ben trenat programa Coincidències temporals i influències diferenciades, que mostra paral·lelismes temporals de compositors barrocs com Händel, Scarlatti o Johann Sebastian Bach, així com dos grans del segle XX com són Stravinski i Falla. Però també les múltiples influències que s'establixen tant entre èpoques musicals com en el pianisme dels mateixos autors.

El segon recital serà protagonitzat per Grigory Sokolov, el dimecres 10 d'abril, a les 19.30 hores a la Sala Iturbi. Sokolov és un fix en la programació del Palau de la Música, no en va ha tocat en 18 ocasions, dues d'elles amb l'Orquestra de València, i des de 2014 de manera ininterrompuda. Este colós del piano és considerat com un dels millors del món i sempre obsequia recitals titànics plens de musicalitat, d'intimisme, de tècnica i de virtuosisme. Per la seua especial vinculació amb el Palau de la Música, se li ha concedit la medalla de l'auditori valencià. Interpretarà un programa amb obres mestres del barroc i el romanticisme. D'esta manera el públic podrà gaudir dels Quatre duetos, BWV 802-805 i la Partita núm. 2 en Do menor, BWV 826 de Johann Sebastian Bach; de les Quatre masurques, op. 30 i Tres masurques, op. 50 de Frédéric Chopin; i de les Escenes del bosc, op. 82, així com les Nou peces de caràcter per a piano sol de Robert Schumann.

Arxivat a:

Destacats