Sofia Ellar: “Celebrarem sobre l'escenari eixes 29 primaveres (...) sóc l'eterna Peter Pan”

La cantautora Sofia Ellar, Top 10 en la llista de vendes amb el seu nou àlbum “Libre”, ens avança algun detall sobre el seu pròxim concert a València de l'11 de novembre

Guardar

Sofia Ellar
Sofia Ellar

Sofia Ellar és una cantautora i compositora nascuda a Londres que ja compta amb tres discos autoproduïts i s'està convertint en un fenomen com a artista autoeditada. Aquesta jove de 28 anys, que va començar la seua carrera musical arran del seu treball de fi de grau, s'ha posicionat recentment com l'artista espanyola que més discos ha venut darrere de Rosalía. A més, va donar el tret d'eixida de la seua nova gira el passat 16 de setembre a Faro de Suances, i tindrà com a pròxim destí València, amb un concert que tindrà lloc aquest divendres 11 de novembre de 2022 a la sala Moon, i en el qual "celebrarà les seues 29 primaveres", ja que el seu aniversari és dimarts que ve, 15 de novembre.

Després de publicar diversos avançaments d'aquest nou treball en les seues xarxes, el format físic del nou i esperat disc "Libre" s'ha col·locat en el #2 de vendes. Ellar acompanya el seu èxit en les xarxes, on compta amb 350.000 seguidors en Instagram, i ha rebut reconeixements a la seua carrera musical independent com el "Premi Veu Insipiradora" que li va atorgar la fundació In spiring Girls. La cantautora ens confessa que donarà repàs als seus èxits anteriors dins del "Libre Tour", com la cançó imprescindible "un amor d'antiquari", però que se centrarà a revelar l'essència més íntima, fresca i reflexiva de "Ellar" en el seu nou àlbum. A més, la jove ens avança algun detall sobre la seua aposta més arriscada; la creació de Mademoiselle Madame, l'alter ego de la cantautora i la protagonista de l'últim treball musical i cinematogràfic de l'artista que es va llançar l'any passat, amb l'objectiu de posar l'accent en què de veritat importa.

A més de les cançons del teu nou disc titulat 'Libre', cantaràs també cançons antigues en aquest concert?

Clar! Hi ha clàssics que no es poden llevar... un "amor d'antiquari" és un bàsic en els meus concerts! Això sí, tendim cap a la marxa en aquesta gira "Libre": deixant penes arrere.

Les teues cançons desprenen molta dolçor i emoció, en què t'inspires per a compondre?, què et caracteritza en l'escenari que agrada tant al teu públic?

A mi m'inspira la gent en general, la vida, les relacions, l'amor, el desamor, i el que ve després d'aquest: en definitiva, m'agrada estar viva. En l'escenari em caracteritze per ser jo, per un xou fluid, sincer i de veritat: amb moments íntims i de soltar alguna llagrimeta, passant pels riures i acabant en festa i suant tots la samarreta!

OPCION2DOS
 

El novembre de 2021 vas apostar per una trilogia en forma de curt sobre la importància d'atendre la salut mental. Quina repercussió creus que ha tingut aquest experiment social en forma d'història? T'has plantejat tornar a fer algun projecte social d'aquest estil?

Aquesta història seguirà el seu fil conductor perquè el meu alter ego "Mademoiselle Madame" tornarà amb ganes de comptar més coses. En l'àmbit personal ha sigut una experiència en la qual m'he refugiat molt, de la qual he aprés molt, i és una persona a la qual puc recórrer sempre cada vegada que vulga jugar, disfressar-me i alhora comptar, cantar i llançar missatges sòlids amb fonament i transcendència.

El meu alter ego "Mademoiselle Madame" tornarà amb ganes de comptar més coses

A part de ser l'artista espanyola que més discos ha venut aquesta setmana darrere de Rosalía, el format físic del teu nou disc s'ha col·locat en el #2 de vendes. Esperaves aquest resultat? Què significa això per a tu?

Jo no soc de les quals s'asseu a esperar res, sinó que gaudisc del procés i del camí, donant les gràcies sempre a la meua família (i quan dic família em referisc als qui han confiat en mi i escolten les meues cançons i venen als concerts). Tant de bo puguem continuar caminant de la mà en aquesta aventura.

Quin sabor de boca t'han deixat concerts anteriors a la ciutat de València? És la primera vegada que actues a la sala Moon de València?

No!! És la segona vegada que actue ací, és més, fa molt que no pose un peu en aquesta sala i l'últim record que tinc d'ella va ser fa ja molts anys!! A 5 minuts abans de tocar record que molts xiquets, xiquetes i famílies es van quedar fora i en rebre aquesta notícia vaig eixir a cantar-los amb la guitarra i a donar-los un mega abrace. Encara em recorde d'aquella infinita família i el xicotet de la casa... Curro.

Hem vist que en Instagram comptes amb més de 330.000 seguidors, on publiques covers i avançaments de temes teus, què vols transmetre en elles als teus seguidors?

Normalment faig espòilers de les meues cançons abans de fins i tot ficar-me a l'estudi a gravar-les, perquè soc d'allò més impacient que existeix en aquest món. Escric totes les meues cançons i a vegades fins i tot he arribat a compartir trossets de coses que mai he arribat a acabar... trossets que m'estan esperant en la carpeta rosa en la qual arxiu i guarde totes les meues idees. Tracte de ser com soc, natural, com la vida mateixa.

Tornant a l'any 2020, on vas ser l'única artista femenina i independent del panorama espanyol a girar durant aqueix any, com afrontes aquesta nova gira en relació, per exemple, a aquell tour de 2020 impregnat de mesures sanitàries?

Ara ha tornat la vida, el contacte, les abraçades i els concerts de sempre, per la qual cosa no vull parlar més del 2020 i el passat: amb aqueixa robada en tota regla de llibertat. Per això aquest disc es diu "LIBRE", i ve trepitjant fort, perquè així ens sentim tots sobre i davall de l'escenari... cantant a crits un munt de cançons noves i fresques!

També hem llegit que vas nàixer a Londres, quan vas decidir vindre a Espanya i començar la teua carrera professional com a cantant ací? Ja sabies espanyol? Compons també en anglés?

Vaig nàixer una vesprada plujosa típica londinenca un 15 de novembre... així que queden molt poquets dies per al meu aniversari, jaja! Celebrarem sobre l'escenari aqueixes 29 primaveres, pensar en els 30 m'atabala una mica: soc l'eterna Peter Pan. Em vaig mudar a Espanya amb 6 anys i la meua família és espanyola o siga que encara que soc bilingüe i em considere ciutadana del món, diguem que soc de tots i totes i de ningú! La meua carrera com a cantant va sorgir després d'estudiar administració d'empreses: és més, va anar precisament el meu treball de fi de grau el començament de tota aquesta aventura musical i carrera autogestionada i independent...

Arxivat a:

Destacats