Slatkin i George Li debuten al Palau de la Música interpretant el concert de piano de Ravel

L'estatunidenc Leonard Stalkin, de família d'origen ucraïnesa, ha rebut 6 Grammy i 35 nominacions

Guardar

El director estatunidenc Leonard Slatkin
El director estatunidenc Leonard Slatkin

El director estatunidenc de família d'origen ucraïnesa, Leonard Slatkin, és un dels grans mestres que faltaven per debutar en la programació del Palau de la Música. Es posarà al capdavant de l’Orquestra de València, demà dimecres a les 19.30 hores, a l’Auditori de Les Arts, per a dirigir un programa on destaca el Concert per a piano de Maurice Ravel, que interpretarà el concertista George Li, que també debuta a l’auditori musical valencià. Slatkin també dirigirà Cyborg per a orquestra simfònica del català Ferran Cruixent, i les Variacions sobre un tema original per a orquestra, op. 36 “Enigma” d’Edward Elgar.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat el debut de Slatkin de demà, que ha rebut 6 Grammy i 35 nominacions i ha dirigit les principals orquestres del món, incloses les filharmòniques de Nova York, Concertgebouw  i les cinc orquestres de Londres. A més, ha posat en valor la presència de grans músics en la programació, ja que “esta temporada i en consonància amb les anteriors, estem programant als millors pianistes de l’actualitat, donant l’oportunitat a les nostres abonades i abonats perquè puguen gaudir de concertistes joves de gran qualitat, com és el cas de Li, però també d’eixos artistes consagrats que tant ens demanen com Sokolov i Leonskaja”.

D'aquesta manera, el públic assistent podrà escoltar un programa que combina la interacció de la tecnologia digital amb l’arrelada orquestra simfònica de l’obra de Cruixent, amb la mestria de Ravel i Elgar, que van saber conciliar l'esperit inquiet dels seus respectius temps amb la serenitat de l'estil clàssic. El concert per a piano es va estrenar en 1932, amb el compositor en el podi. Els seus tres moviments tenen ritmes de jazz i aromes de blues i són una extraordinària demostració de modernitat clàssica o de classicisme modern. L’interpretarà Li, que des que va ser Medalla de Plata en el Concurs Internacional Txaikovski del 2015, està actuant amb les principals orquestres i directors del món.

El director del Palau, Vicent Ros, ha volgut destacar respecte a este programa que “hem pogut recuperar este concert per a les nostres abonades i abonats, ja que va ser cancel·lat per la pandèmia, i estem segurs que agradarà moltíssim, tant pel repertori com pel debut d’un dels grans com és Leonard Slatkin”.

Leonard Slatkin és director musical llorejat de la Detroit Symphony Orchestra, director musical honorari de l’Orchestre National de Lyon i director musical llorejat de la St. Louis Symphony Orchestra. Manté un programa rigorós de direcció convidada a tot el món i és molt actiu com a compositor, autor i educador. El seu últim enregistrament és l’estrena del Requiem for Fallen Brothers de Kastalsky, en el centenari de la fi a la Primera Guerra Mundial. Slatkin ha sigut director musical de les simfòniques de Nova Orleans, St. Louis i National, director en cap de la BBC Symphony, director convidat principal de la Filharmònica Reial de Londres, Simfònica de Pittsburgh, Filharmònica de Los Angeles i l’Orquestra de Minnesota.

 

Destacats