Sardenya arriba per primera vegada a València a través de Mans manetes

El projecte de la Plataforma per la Llengua recull cançons populars de l’Alguer amb un cor infantil i cantants com Pau Alabajos

Guardar

43537964_2267904803250970_7611697709493256192_o
43537964_2267904803250970_7611697709493256192_o

La ciutat de l'Alguer de Sardenya serà més propera que mai a València a través del concert de Mans manetes, un projecte llançat per la Plataforma per la Llengua que pretén donar a conéixer un recull de cançons tradicionals modernitzades d'aquesta terra italiana de parla catalana. Ho farà a les 19 hores d'aquesta vesprada en la Sala Russafa en el que serà el primer concert a València.

Fonts de la Plataforma per la Llengua ens expliquen que en l'Alguer s'ha perdut la parla en català en moltes llars però, "igual que ocorre a València, la societat és molt festiva i de carrer, aleshores la Plataforma per la Llengua va adonar-se que el català es mantenia viu a través de la música".

Per això, afegeixen, es va editar el disc Mans manetes. Paraules, cançons i veus de minyons de l'Alguer, format per cançons tradicionals cantades per minyons (xiquets) algueresos però amb una versió més moderna per a donar valor al seu patrimoni, desconegut per molts valencians i valencianes. A més, va acompanyat d'un llibre pedagògic pensat per a alumnes i professors de la ciutat sarda.

"Quan sents les lletres d'aquestes cançons amb veus infantils i les d'altres cantants d'ací identifiques el patrimoni cultural valencià. No sé si és per la llengua o pels ritmes mediterranis, però sents que és patrimoni teu", assenyalen des de la Plataforma. Per això, l'organitzador convida tothom a sentir-ho en directe: "És una oportunitat única perquè acostem Sardenya a València".

El concert serà aquesta vesprada a les 19 hores en la Sala Russafa, amb un ampli repertori on destacaran les cançons infantils i les populars amb un ritme més modern però arrelat a la tradició valenciana. A més, com a convidats de luxe, Pau Alabajos, Mireia Vives i Borja Penalba acompanyaran el cor d'infants de l'Alguer.

També hi haurà un concert a Gandia el divendres 9, a les 19 hores al Teatre del Raval, així com a Castelló, dins del TROVAM, la Fira Valenciana de la Música, el dissabte 10 a les 12.30 hores. Així, Mans manetes farà la primera parada al territori valencià per a recollir tants èxits com els que ha aconseguit en l'Alguer i Barcelona, segons la Plataforma per la Llengua.

Arxivat a:

Destacats