Sandra Gómez felicita al món faller i ressalta l'impacte positiu “durant tot l'any” del reconeixement de la UNESCO

Guardar

Falla_Plaza_del_Ayuntamiento_2016
Falla_Plaza_del_Ayuntamiento_2016

La regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha expressat la seua enhorabona a tots els fallers i falleres pel reconeixement de la UNESCO “a un treball i un esforç constant que es realitza els 365 dies de l'any i que va més enllà de la festa, perquè les Falles són també una cultura de treball i d'esforç”. Ha afegit que “esta declaració sí que situa realment a València en el món, i estem segurs que va a tenir un impacte molt positiu per a la ciutat no solament durant els dies de festa. Per açò volem dur a terme una sèrie d'activitats durant tots els dies de l'any que posen en valor les Falles i el treball que des de les Falles es fa”.

Ha recordat Sandra Gómez que ja abans del reconeixement com a patrimoni immaterial de la humanitat, les regidories de Turisme i Cultura Festiva estaven treballant, per exemple, “per a fer una ruta fallera que es presentarà dilluns que ve, en la qual es mostrarà les riquesa cultural de les falles des de la confecció de la indumentària fins al procés de creació del monument faller i que també s'emmarca en la línia d'estratègia de revitalització i posada en valor de Ciutat Fallera”.

Sandra Gómez s'ha mostrat convençuda de que esta iniciativa es convertirà en una de les rutes estrella de Turisme València que, ha recordat, està desenvolupant una línia de treball de turisme cultural relacionat amb les festes i tradicions, en col·laboració amb la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana. Referent a açò, ha precisat que des del mes d'octubre està en marxa un programa d'actuacions amb grups de dansa amb dolçainers abillats amb la indumentària valenciana, en llocs emblemàtics de la ciutat.

La regidora ha afirmat que “des de l'Ajuntament anem a treballar bé per a aconseguir el màxim i més positiu impacte, durant tot l'any, d'eixe reconeixement de la UNESCO. Hem de ser capaços de mantenir viva la flama de les falles els 365 dies de l'any”.

La responsable de Turisme ha posat de manifest l'esforç de l'Ajuntament per a promoure el turisme cultural “des de la constatació que cada vegada són més els visitants que vénen a la nostra ciutat a nodrir-se i a conèixer la nostra cultura i les nostres tradicions, l'autèntic i el genuí que té la cultura de València”. També ha assenyalat que el reconeixement de la UNESCO al valor cultural transversal de les Falles, que inclou música, teatre, artesania, llengua, pirotècnia, etc., “consolida, reafirma i dóna impuls al producte turístic en el qual ja estàvem treballant des de Turisme València”.

Destacats