Sagunt oferix experiències digitals i portes obertes als seus museus este cap de setmana

L'Ajuntament de Sagunt celebra el Dia Internacional dels Museus amb experiències digitals i activitats gratuïtes

Guardar

Museu a Sagunt
Museu a Sagunt

Este dissabte 18 de maig, Sagunt es convertirà en un epicentre cultural per a commemorar el Dia Internacional dels Museus. L'Ajuntament ha organitzat un complet programa d'activitats i experiències gratuïtes en els espais museístics i centres d'interpretació de la ciutat. Esta jornada, sota el lema 'Museus per l'educació i la investigació', promet ser una oportunitat única tant per a turistes com per als residents de la localitat.

La celebració s'estendrà per múltiples ubicacions, incloent-hi la Casa dels Berenguer, la Via del Pòrtic, el Centre d'Interpretació de la Via Verda d'Ojos Negros, el Museu de l'Escena Grecollatina, el Museu Arqueològic de Sagunt i la Nau Magatzem d'Efectes i Recanvis. Cadascun d'estos espais oferirà experiències digitals innovadores que permetran als visitants conéixer la història de Sagunt d'una manera lúdica i educativa.

Realitat Virtual en la Via Verda d'Ojos Negros

El Centre d'Interpretació de la Via Verda d'Ojos Negros, situat en el primer pis de l'Oficina de Turisme de Port de Sagunt, obrirà de 10.00 a 14.00 hores. Els visitants rebran ulleres de realitat virtual compatibles amb els seus mòbils, la qual cosa els permetrà recórrer la Via Verda en 3D. Este centre oferix una immersió completa en la història del Camp de Morvedre i l'origen de Port de Sagunt, a través de dues sales: una expositiva i una altra audiovisual.

Descobrint la Via del Pòrtic

La Via del Pòrtic, un espai arqueològic únic a la Comunitat Valenciana, oferirà una jornada de portes obertes de 10.00 a 18.00 hores, amb visites guiades gratuïtes a les 10.30, 12.30 i 16.30 hores. A més, els visitants podran gaudir de l'app Sagunt AR, una aplicació mòbil de realitat augmentada que permet una experiència immersiva recorrent la calçada romana i altres 32 punts d'interés, incloent-hi rutes culturals industrials, medievals, romanes i la senda del litoral.

Casa dels Berenguer: Història i tecnologia

La Casa dels Berenguer obrirà les portes des de les 10.00 fins a les 22.00 hores. Este palau gòtic, ara un centre d'interpretació i punt d'informació turística, utilitzarà noves tecnologies per a oferir experiències digitals relacionades amb el patrimoni jueu, com la gimcana digital El secret del rabí. Este espai també alberga el Museu de l'Escena Grecollatina, que a les 20.00 hores presentarà el Got Pronomos, una peça clau que commemora el X Aniversari del museu.

Museu Arqueològic: Una aventura nocturna

El Museu Arqueològic de Sagunt estendrà el seu horari fins a les 23.30 hores, oferint visites teatralitzades en dues passes: el primer de 22.00 a 22.30 hores i el segon de 22.50 a 23.20 hores. Estes visites, organitzades per la regidoria de Cultura, permetran als assistents viure una experiència única en explorar el museu durant la nit.

Activitats en la Nau Magatzem d'Efectes i Recanvis

La Fundació de Patrimoni Industrial celebrarà el Dia Internacional dels Museus en la Nau Magatzem d'Efectes i Recanvis amb una jornada de portes obertes de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. Els visitants podran gaudir de l'exposició Acomiadada del context, la projecció del conveni i la màquina de Vic Pereiró i la instal·lació La lucha en titulares, desenvolupada per la regidoria de Memòria Històrica i Democràtica de l'Ajuntament de Sagunt.

A més, de 10.30 a 12.00 hores, es durà a terme el taller familiar 'Estampación y modelos industriales. Fábrica de texturas', dirigit per Arae. Patrimonio y Restauración. Las proyecciones de Micrópolis de Sara Esteller i Vic Pereiró estan programades per a les 12.00, 17.30 i 19.00 hores. Les places per a totes dues activitats són limitades i les inscripcions són gratuïtes.

Espais vius i accessibles

El Dia Internacional dels Museus a Sagunt no sols celebra el patrimoni cultural de la ciutat, sinó que també promou l'educació i la investigació a través de la innovació tecnològica.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha assenyalat la importància d'estes activitats: "Volem que els nostres museus siguen espais vius i accessibles per a tots. Les tecnologies digitals ens permeten oferir experiències educatives que són tant informatives com entretingudes. Convidem a tots a participar i gaudir d'esta celebració".

Esta jornada de portes obertes permetrà als visitants submergir-se en la rica història de Sagunt, des de les seues arrels romanes fins al seu patrimoni industrial, utilitzant ferramentes modernes com la realitat virtual i augmentada.

Destacats