Sagunt a Escena comença hui amb un espectacle gratuït

Guardar

16.07.20_vincles
16.07.20_vincles

El festival Sagunt a Escena comença amb l'espectacle gratuït 'Vincles', del Circ Bover. La funció, que inaugurarà l'Off Romà, dedicat a espectacles gratuïts per a tots els públics, serà a les 20.30 hores en el Centre Cívic del Port de Sagunt.

Aquest espai amplia l'oferta d'activitats paral·leles que componen el programa alternatiu del Off-Romà, ja que se sumisca a uns altres, com l'escenari que des de fa uns anys s'instal·la en la pujada al Castillo i que conformen l'Off Romà. Escenaris oberts i gratuïts paral·lels al Teatre Romà amb els quals Sagunt a Escena vol acostar-se a tots els públics. L'Off Romà i els seus espectacles per a tots els públics portaran diversos espectacles de circ, música, teatre i cabaret.

Per a celebrar el 10º aniversari, el Circ Bover presenta el seu projecte més ambiciós, 'VINCLES', que compta amb un equip artístic amb una llarga trajectòria i experiència en l'àmbit del circ contemporani. Tot amb la finalitat de crear un espectacle totalment innovador, però fidel a les característiques essencials de la companyia: la cerca de nous llenguatges, la qualitat artística i tècnica, la senzillesa i adaptabilitat, la música en directe, la proximitat amb el públic i la simpatia.

A partir d'un senzill element, canyes de bambú, es construeix un espectacle que el seu objectiu és transmetre l'elegància i la tècnica de les arts circenses, a través d'un muntatge totalment diferent, i sense precedents. Els elements escènics primaris es transformen, al costat de les emocions, i entre elles sorgeixen diferents nombres de circcontemporani. Es mostra que partint de l'essencial, d'elements senzills, s'arriba a la sofisticació i a la qualitat artística i tècnica extrema.

El divendres, 22 de juliol, s'inaugurarà el festival en el Teatre Romà de Sagunt amb un concert de la Jove Orquestra de la Generalitat. En aquest escenari es veuran altres quatre espectacles musicals: 'Innerland. L'illa interior'; Maria de Mar Bonet, que actuarà el 25 d'agost; el grup 'Jerez-Texas', que actuarà el 31 d'agost, i l'actuació de la València Big Band, amb Pedro Iturralde, que el 10 de setembre tancarà el festival.

També en el Romà, quatre espectacles de dansa, la 'Juana' d'Una altra Dansa, 'La Guerra de les dones (Lisístrata)', amb Estel Morente i Antonio Canales, entre uns altres, la 'Medea', de Thomas Noone Danse, que a més d'estar nominat als Max acaba de rebre el premi al millor espectacle de dansa a Catalunya, i l'espectacle flamenc 'Libertino', de Marco Vargas i Chloé Brûle, al que caldria afegir l'espectacle 'Només són doncs', un muntatge que reuneix teatre, dansa i música, dirigit per Carme Portaceli i amb coreografia de Sol Va picar que, a Sagunt, inicia el seu gira per tota Espanya després del seu èxit en el Teatre Nacional de Catalunya.

Els espectacles teatrals del Romano seran 'Mare Coratge', de la Companyia Talaia, la producció de l'Institut Valencià de Cultura 'L'Hostalera. 'L'última funció', de Carlo Goldoni, dirigida per Vicente el Genovés, 'Sónnica i Acteón', de la companyia Passió per Sagunt, 'Les bacantes', de Sennsa Teatre Laboratori, 'Reina Juana', amb Concha Velasco, i 'Fedra', de la companyia valenciana Gossos Danesos.

Destacats