S'ultima la biblioteca de Trinitat després dels atacs vandàlics

Guardar

agencia-lectura-viveros
agencia-lectura-viveros

Les obres d'adequació de la biblioteca de Trinitat, situada a l'interior dels Jardins de Vivers, entren en la seua fase final. La regidora d'Educació i Acció Cultural, María Oliver, en la seua visita a aquesta obra, ha anunciat hui que s'espera que estiga preparada per a la seua obertura durant el mes de gener. La regidora ha assegurat que falten els últims detalls abans que l'Ajuntament puga recepcionar la biblioteca.

«Quan començàrem a gestionar les biblioteques municipals ens vam imposar l'objectiu de transformar-les, perquè passaren de ser cementeris de llibres a dinamitzadors culturals dels barris de la ciutat. Per a aconseguir aquest objectiu, les hem omplit d'activitats i hem donat un enfocament més interactiu, amb especial atenció en el públic infantil», ha explicat la regidora d'Educació i Acció Cultural, María Oliver.

El retard en l'obertura de la instal·lació està relacionada amb els actes de vandalisme que va patir l'espai durant la passada primavera. En aquest atac, es van produir diferents destrosses i saquejos de materials. Per aquest motiu, s'han instal·lat mesures de seguretat per a evitar el vandalisme, consistents en càmeres i alarmes connectades a la Policia.

El nombre de persones que visiten les biblioteques ha incrementat durant els últims anys: en 2017, l'augment va ser d'un 9,28% respecte a l'any anterior fins a elevar a 80.000 les persones amb carnet d'usuari. D'altra banda, s'han incrementat un 36% les activitats culturals organitzades en aquests espais en el mateix període, destacant l'augment d'un 160% dels recitals de poesia (de 10 a 26) i de les activitats infantils de Contacontes, que han augmentat un 72,38%, fins a arribar a les 181. També són destacables els augments en activitats de formació (increment del 39,49%) i les de clubs de lectura, que ha crescut un 20,49% respecte al 2016.

Arxivat a:

Destacats