S'obri el termini per a les subvencions de les arts escèniques

Guardar

ayuntamiento-valencia
ayuntamiento-valencia

La convocatòria d'ajudes a les arts escèniques ja ha eixit publicada en el Butlletí Oficial de la Província, BOP, i demà s'obri el termini de sol·licitud, que estarà en vigor fins al pròxim 11 de juny. Es contemplen cinc modalitats diferents, amb la novetat, respecte a les anteriors convocatòries, de la categoria d'ajudes pensada per a espais escènics privats de la ciutat que programen companyies locals.

Les sol·licituds d'ajudes podran presentar-se des de demà, dimarts 22 de maig, fins al pròxim 11 de juny, al registre d'entrada de l'Ajuntament, o en qualsevol de les juntes municipals de districte, així com en la seu electrònica de l'Ajuntament. En aquesta ocasió, a les quatre modalitats habituals se suma una cinquena categoria, destinada als espais escènics privats. L'objectiu és fomentar la programació de companyies locals, que afavorisquen alhora el desenvolupament professional d'artistes locals. En aquesta modalitat cada espai escènic podrà rebre un màxim de 31.650 euros.

Les quatre modalitats que ja es contemplaven en aquesta convocatòria d'ajudes, a les quals s'uneix la citada d'espais escènics privats, són les destinades a fomentar les produccions locals, els festivals o circuits escènics, les produccions inclusives amb valors socials, i sis estades artístiques.

La regidora d'Acció Cultural i Educació, María Oliver Sanz, ha explicat que «en aquesta edició, pràcticament tripliquem el pressupost de les ajudes pel que fa a la quantitat que havia assignada quan arribàrem al govern local. Aquestes ajudes han sigut elaborades de forma cooperativa i consensuades amb el sector per tal que siguen la més justa i eficients possible», ha assegurat la delegada.

El pressupost global dirigit a impulsar les produccions locals ascendeix a 180.000 euros, amb un límit màxim de 20.000 euros per projecte. La quantia dedicada a la modalitat d'ajudes a festivals o circuits escènics privats ascendeix a 50.000 euros, i 10.000 el màxim per iniciativa. La regidora d'Acció Cultural i Educació ha explicat que «pretenem una major descentralització de la cultura als barris de la ciutat, per a contribuir així a la seua transformació i cohesió social. Per tant, l'objectiu últim és crear una ciutat i una cultura escènica des de la participació, la sostenibilitat i l'accessibilitat. Els festivals o circuits a subvencionar hauran d'identificar de forma clara l'art escènica de què es tracte, no contemplar les temporades estables i tenir un caràcter innovador».

En aquesta convocatòria també s'ofereix suport als projectes escènics d'especial interés amb un marcat caràcter inclusiu, encaminats a afavorir l'accessibilitat i la inclusió social a través de les arts escèniques. La quantia total de la partida és de 50.000 euros i cada projecte rebrà un màxim de 5.000. I finalment, també se subvencionaran 6 residències artístiques al Teatre El Musical (TEM) i/o a l'Auditori La Mutant, en què l'Ajuntament de València es compromet a facilitar als i les artistes els mitjans tècnics necessaris per a la seua bona realització.

Arxivat a:

Destacats