Ron Carter proposa en el Festival de jazz un viatge per la seua discografia

Demà diumenge en format de trio amb Rene Rosnes i Jimmy Greene

Guardar

Ron Carter. Imatge de Javier Marina i Ismael López
Ron Carter. Imatge de Javier Marina i Ismael López

El llegendari baixista Ron Carter torna al Festival de Jazz de València per a oferir demà diumenge, al públic valencià, amb la pianista Rene Rosnes i el saxo tenor Jimmy Greene, un viatge musical per la seua extensa i fructífera discografia. Carter es presentarà a l’escenari del Teatre Principal en format trio, i no amb el quartet “Foursight” prèviament anunciat, a causa de la recent indisposició anunciada pel bateria Payton Crossley.  

Es tracta del segon concert que oferirà a Espanya, després de la seua actuació a Getxo i dins de la que és considerada com la seua gira de comiat. Ron Carter transportarà a l'espectador a un viatge amb música gravada en diversos discos des dels estàndards del seu àlbum "Dear Miles", fins a diferents composicions originals al llarg de la seua carrera.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat que este concert “és una de les cites ineludibles del festival i pot ser serà l’última oportunitat per al nostre públic de poder veure tocar a una de les grans llegendes del jazz com és Ron Carter”. “Sens dubte”, ha afegit Tello “no podíem deixar l’oportunitat d’incloure’l en el nostre cartell”.

Durant quasi més de set dècades, el contrabaixista intel·ligent i simpàtic de Ferndale, Michigan, ha estat considerat un dels més importants, més creatius i brillants representants de la seua professió i com un dels baixistes més gravats en la història del jazz. Amb més de 2.500 discos en els quals va col·laborar amb la seua filosofia de l'absoluta professionalitat i fiabilitat, s’ha convertit en un model per a generacions senceres de músics de jazz.

El director del Palau, Vicent Ros, ha recordat que Carter és professor de prestigioses escoles de música, Comanador de l’Ordre de les Arts i les Lletres, així com també “un gran violoncel·lista que ha participat en diversos enregistraments de música clàssica, i tot un referent per als músics del futur per la seua polivalència i flexibilitat musical”.

Va gravar els seus primers discos amb col·legues com Eric Dolphy i Don Ellis a principis de la dècada de 1960, projectes amb una influència formativa en el jazz modern. Més tard, va participar en el llegendari quintet de Milers Davis, treballat amb Gil Evans, Cannonball Adderley, Freddie Hubbard, Quincy Jones, Roberta Flack, Antonio Carlos Jobim, Jim Hall, Herbie Hancock i McCoy Tyner, en projectes en solitari o amb grans bandes. Va guanyar una tremenda estima com a professor al City College de Nova York i a la venerable Juilliard School of Music.

Les pròximes cites del XXV Festival de Jazz seran dimarts que ve amb el debut de Snarky Puppy, una de les bandes més populars i influents del jazz modern amb quatre Grammys, i que presentarà el seu treball Immigrance. I a l’endemà, dos grans jazzmen com són el saxofonista Joe Lovano i el trompetista Dave Douglas, presentaran el seu últim treball, Other Worlds.

Arxivat a:

Destacats