Ricardo Cotanda i Miquel Ponce, guanyadors de la convocatòria Art al³ per a exposar al MuVIM

Els projectes 'La noche la luz, aún' de Ricardo Cotanda i 'Un ensayo sobre el espacio' de Miquel Ponce, seleccionats per al Cub del MuVIM

Guardar

Art al³
Art al³

Les propostes de Ricardo Cotanda i Miquel Ponce han sigut seleccionades entre el quasi mig centenar de les presentades a la convocatòria realitzada pel MuVIM per a la realització de projectes d'instal·lació artística a realitzar en 2022 i 2023.

La diputada del MuVIM, Glòria Tello, assenyala que es tracta d'una iniciativa "que permet participar en la programació expositiva als nostres creadors i creadores en l'espai més visible del museu".

"Com a diputada del MuVIM, per a mi era molt important aquesta convocatòria oberta amb la qual donem cabuda en les nostres exposicions als professionals seleccionats pel tribunal; D'aquesta manera, reforcem que el MuVIM siga un museu de totes i tots, per a totes i per a tots, un referent que impulse encara més als nostres grans professionals", ha assenyalat la diputada.

El Cub, un espai situat a peu de carrer i obert al públic les 24 hores els 365 dies de l'any, és l'escenari que acollirà aquestes mostres. Un lloc per a la creativitat que el museu ha obert encara més convidant a professionals de l'art a presentar les seues propostes expositives dins del gènere de la instal·lació artística.

Per a la selecció de projectes s'ha comptat amb una comissió integrada per tres persones de reconegut prestigi en el món de la creació artística com Joan B. Peiró (Doctor en Belles arts i catedràtic de Pintura i Entorn a la Universitat Politècnica de València); Natividad Navalón (catedràtica de Projectes en la Politècnica) i Boye Llorens, historiador de l'art, comissari i crític. També formaven part del mateix la diputada del MuVIM, Glòria Tello; el director del centre, Rafael Company, i Amador Grinyó, cap d'exposicions, qui ha agraït la seua implicació per a "valorar i seleccionar les propostes presentades", al mateix temps que ha destacat la "gran qualitat dels treballs, cosa que ha fet molt difícil seleccionar-ne només dos".

Els projectes triats per a exposar al Cub del MuVIM són La noche la luz, aún, de Ricardo Cotanda (l'Eliana, 1963) i Un ensayo sobre el espacio, de Miquel Ponce (València, 1997).

Ricardo Cotanda

Llicenciat en Belles arts per la Universitat Politècnica de València en 1987, dos anys després comença a exposar en solitari en la Caixa de Pensions i el Musée Cantonal des Beaux Arts de Sion (Suïssa). La seua obra trenca els límits entre escultura i pintura, utilitzant materials com el ferro, la fusta, tèxtils i brodats. Les seues imatges, siluetes retallades en els diferents suports, són metàfores senzilles, delicades i poètiques, però revelant sempre una tensió i rotunditat, que oscil·len entre la calma aparent i l'al·lusió a terrenys perillosos.

Miquel Ponce

Ha estudiat el Grau de Belles arts i el Màster en Producció Artística a la Universitat Politècnica de València. Ha participat en diverses exposicions col·lectives com Panorama #3 en la Galeria Fran Reus, Palma (2019) o Abstracciones, concebir la forma, en la Galeria Jorge Alcolea – Nonell, Barcelona (2021). Alguns dels seus últims projectes han sigut D'aquella pols, realitzat durant la residència de creació i investigació artística del Museu de la Universitat d'Alacant, i Desprenderse, exposició realitzada a la Casa de Velázquez, Madrid. Recentment, ha sigut un dels finalistes de PAM20, VIII Mostra de Produccions Artístiques i Multimèdia de la UPV, València, i ha realitzat la seua última exposició individual Un espacio de construcción, en la Galería Blanca Soto de Madrid.

Arxivat a:

Destacats