Ribó visita l'exposició 'Iturbi, més enllà de Hollywood'

Guardar

1221 Ribó visita Iturbi (7)
1221 Ribó visita Iturbi (7)

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha visitat junt amb la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, l'exposició 'Iturbi, més enllà de Hollywood', que fa un recorregut per la biografia i la trajectòria del pianista valencià José Iturbi. Durant la visita ha ressaltat "la importància que els valencians i valencianes ens retrobem amb aquesta figura, que ha tingut un gran pes específic en el món de la cultura i de la música a nivell mundial"

L'exposició ret homenatge a aquest músic quan es compleixen 125 anys del seu naixement i 40 de la seua mort. "Moltes vegades ens oblidem dels valors que tenim i que col·loquen a València com a referent musical al món", ha afirmat Ribó.

Un dels comissaris de l'exposició, Oscar Oliver, ha agraït l'esforç que ha realitzat l'Ajuntament "per a poder dur a terme una exposició d'aquestes característiques, que mai s'havia realitzat amb aquesta dimensió, amb aquesta quantitat de contingut i amb aquest disseny" i ha ressaltat la figura de José Iturbi, "que veritablement es mereix aquest reconeixement per la seua trajectòria i pel pes específic que va tindre en la primera meitat del segle XX a nivell mundial".

En l'exposició es poden veure programes de mà dels teatres i auditoris on va actuar el músic valencià. Gràcies a la mostra sabem que Iturbi va actuar a Montevideo en 1.927, una visita a la capital uruguaiana completament desconeguda fins ara. També es mostra material cedit per la família i peces inèdites com una entrevista que TVE li va fer en 1976, i fragments de concerts dirigits i interpretats per Iturbi i que mai havien vist la llum.

Destacats