Revelada la imatge del cartell de la 33 edició de Cinema Jove

Els artistes Anna Devís i Daniel Rueda, responsables de la imatge, i la directora d’Art del festival, Julia Valencia, presentaren el cartell de la present edició en un acte a l’EASD València.

Guardar

CJ_CARTEL_A3
CJ_CARTEL_A3

El motiu principal del cartell d’enguany de Cinema Jove és la figura de una dona de esquena, en plena pujada d’una escala vertical, a punt d’arribar a l’últim esglaó amb la punta dels dits. En paral·lel, i també en vertical, es desgranen les dates de celebració del festival de cinema, del 22 al 29 de juny.

“La imatge del cartell evoca el concepte de ‘ascensió’, vinculat amb el leitmotiv del cinema i al que se li poden traure múltiples significats”, va explicar Daniel Rueda, un dels creadors de la imatge, en l’acte de presentació del cartell de la 33 edició del Festival Internacional de Cinema de València – Cinema Jove, que va tindre lloc en la vesprada del dimarts 15 a la seu de l’EASD (Escola d'Art i Superior de Disseny de València). La directora d’Arte de Cinema Jove, Julia Valencia, responsable última de la composició, va destacar la coherència del resultat amb la imatge general del certamen. “Tant el cartell com l’escultura del premi o l’escenografia de les gales d’inauguració i cloenda, per posar alguns exemples, responen als mateixos conceptes, a una idea comuna”, va afegir la directora artística.

Julia Valencia va triar a aquesta parella d’artistes, al igual que va fer l’any anterior amb Patricia Bolinches i Señor García, perquè junts forman “un duo creatiu on la personalitat de tots dos ha trobat un llenguatje únic”. Ambientades en ciutats de tot el món i plenes d’estructures cridaneres, formes simples i colors pastel, les imatges de Devís i Rueda no sols parlen d’elegància i minimalisme, sinó que subratllen belles arquitecturas i mostren una forma única d’experimentar la vida quotidiana i interactuar amb el nostre entorn més inmediat.

Tant Devís (instagram.com/anniset) com Rueda (instagram.com/drcuerda), tenen milers de seguidors en Instagram i han traballat per a Netflix, Coca-Cola, Smart o Swatch, amb imatges que han donat la volta al món, des dels carrers de València a les pantalles de la famosa Times Square de Nova York. No obstant, Devís i Rueda destacaren que és la primera volta que treballen per a un festival de cinema.

L’acte de presentació del cartell va donar pas a una taula redona anomenada ‘El director creatiu i altres animals mitològics’. Junt a Valencia, Devís i Rueda, va participar Patricia Bolinches, responsable de la imatge del cartell de l’anterior edició. “Més enllá de mostrar el nou cartell, hem volgut fer d’esta presentació un acte didàctic sobre la necessitat d’una direcció d’Arte en cualsevol event cultural”, va declarar Carlos Madrid, director de Cinema Jove.

El festival, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, celebrarà la seua 33 edició entre el 22 i el 29 de junio, i contará amb les seccions oficials de Largmetratjes, Curtmetratjes, Webseries, Trobada Audiovisual de Joves i diferents cicles paral·lels com el de Beats & Frames, dedicat a la música electrònica, una retrospectiva del productor castellonenc Fernando Bovaira o El Jove Brian de Palma, en què es projectaran els primers films del director nordamericà.

Arxivat a:

Destacats