La retrospectiva de Jaime Hayon cala en el Centre del Carme

S'ha convertit en la segona exposició més visitada de la història del CCCC, amb més de 125.000 visites

Guardar

Una de les instal·lacions de 'Jaime Hayon. InfinitaMente' del Centre del Carme (Juan R. Peiró)
Una de les instal·lacions de 'Jaime Hayon. InfinitaMente' del Centre del Carme (Juan R. Peiró)

Es va presentar amb grans expectatives i ha complit. 'Jaime Hayon. InfinitaMente' ha aconseguit calar en la història del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) de València amb més de 126.000 visitants des de la seua obertura el setembre passat. Una xifra que la situa com a segona mostra més visitada en la història del centre superada tan sols per 'The multicolored equilibrium between animals and humans', dedicada a Okuda San Miguel, que en 2018 va congregar a 150.000 persones.

La primera gran retrospectiva sobre Jaime Hayon a Espanya, Premi Nacional de Disseny de 2021, ha aconseguit així donar un impuls més gran a l'augment de visitants que registra l'espai, dirigit per José Luis Pérez Pont, que en 2022 va ser de 319.940 persones, tal com ha informat el CCCC. En el primer trimestre d'aquest 2023, ja són 101.000 persones les que han passat per les seues sales.

La mostra va finalitzar diumenge passat a la sala Ferreres Goerlich i ha permés conéixer l'univers personal de l'artista i dissenyador, així com el seu procés de creació. Emmarcada en la celebració de València Capital Mundial del Disseny, la mostra ha inclòs una selecció dels dissenys més emblemàtics d'Hayon, tant en l'esfera d'instal·lacions i peces artístiques com en la de productes per a empreses'.

Xavi Calvo, José Luis Pérez Pont, Ximo López i Jaime Hayon en la presentació de 'Jaime Hayon.Infinitamente' del Centre del Carme
Xavi Calvo, José Luis Pérez Pont, Ximo López i Jaime Hayon en la presentació de 'Jaime Hayon.Infinitamente' del Centre del Carme

També ha inclòs detalls que mai s'havien presentat a Espanya, com 'Masquemask', 'Mesamachine' o 'Mediterranean Digital Barroque', així com esbossos que il·lustren el camí creatiu del Premi Nacional de Disseny.

Catàleg 'Jaime Hayon. InfinitaMente'

Després del seu comiat, els qui vulguen conservar millor el record d'aquesta exposició compten amb la publicació 'Jaime Hayon. InfinitaMente', catàleg de l'exposició homònima que està disponible tant en valencià com en castellà i anglés, tal com ha informat el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV).

La publicació ha comptat amb la col·laboració d'Hayon Studio, textos d'Ana Domínguez Siemens, fotografies de l'exposició d'Iván Navarro i disseny i maquetació de Nacho Pérez Rubio. Al llarg de més de 300 pàgines, el catàleg realitza un recorregut idèntic al de l'itinerari expositiu de 'Jaime Hayon. InfinitaMente': des del seu inici amb la peça 'The Green Chicken', passant per la instal·lació 'Masquemask', 'Mediterranean Digital Baroque', així com per la Ceramic Room, Fantasy Room i Crystal Room, entre altres, fins a aconseguir en la gran sala central el conegut 'Backstage', on Hayon mostra al visitant el costat menys conegut del procés de producció, buscant ensenyar i explicar com els productes passen de la concepció a la realitat, a través de l'esforç i dedicació d'empresaris i artesans que, juntament amb el dissenyador, fan possible que les peces arriben a materialitzar-se.

El catàleg, disponible en valencià, castellà i anglés, pot adquirir-se en el Centre del Carme i en les llibreries Llig (https://www.llig.gva.es/), o descarregar-se gratuïtament en suport digital a través de la web del Consorci de Museus.

Arxivat a:

Destacats