Requena i Gandia preparen exposicions, música, activitats infantils i gastronomia per a rebre la caravana de la Volta a Espanya 2016

Guardar

RdP Vuelta Ciclista España 2016 foto_Abulaila (1)_2
RdP Vuelta Ciclista España 2016 foto_Abulaila (1)_2

La divuitena etapa de la Volta a Espanya 2016, que travessarà hui la província de València i compta amb el patrocini de la Diputació de València, es viurà com a una gran festa en les dos poblacions que serviran d'inici i fi a un recorregut plantejat per a mostrar els principals atractius turístics i vitivinícoles de l'interior de la nostra geografia.

Requena i Gandia, punts d'eixida i arribada dels corredors, respectivament, han programat amb motiu d'aquesta cita esportiva un programa d'activitats complet, que servirà per a amenitzar el pas d'una caravana que arrastra milers de persones entre ciclistes, assistents, equips tècnics i mitjans de comunicació.

A Requena, on la caravana se situarà en l'avinguda Raval i al voltant del monument a la verema, signe distintiu de la població, una exposició de pintura de l'artista Miguel Soro amb el títol «Pasión por el ciclismo» serveix des d'ahir com a fil conductor de la presència de la Volta 2016 en la població. Precisament aquest emblemàtic monument ha sigut el lloc triat per a fer aquesta mateixa vesprada, a partir de les 17 h, el control de firmes dels ciclistes que al llarg de la jornada de demà recorreran durant cinc hores els dos grans territoris vitivinícoles de la província de València: la Plana d’Utiel i les Terres dels Alforins. Les hores prèvies a l'eixida, prevista per a les 12:40 h, s’aprofitaran perquè els vora mil escolars que cursen estudis de Primària a Requena s'acosten a conéixer els secrets d'un dispositiu que, pel volum de vehicles i infraestructures que desplega, resulta sens dubte espectacular. No en va, es calcula que hi haurà més de 2.500 professionals en ruta i 1.400 periodistes acreditats que suposaran, en a penes un dia i mig, un retorn a les comarques de la província de vora mig milió d'euros.

A Gandia, està previst que la caravana aplegue a partir de les 16:30 h per a esperar en l’aparcament de l'esplanada del port el vencedor de l'etapa i la resta de corredors, i s'ha preparat un programa vespertí complet, que inclourà activitats esportives i infantils, un concert de música del Grupo Eñe en el Café Varadero, i una difusió de la gastronomia valenciana amb la confecció de menús especials de degustació, que s'oferiran en els locals de la platja.

Un recorregut de 200,6 kmTot açò servirà per a amenitzar l'espera d'un escamot previsiblement encapçalat per Froome, Quintana, Valverde i Contador, que s'espera que travessen la línia de meta al voltant de les 17:40 h, després d'haver recorregut els municipis de Cofrentes, Jalance, Ayora, Moixent, Fontanars dels Alforins, Ontinyent, Albaida i Bèlgida en un recorregut total de 200,6 km de longitud, que passa pel port Casa del Alto, de segona categoria, en el km 70 de la carrera.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, que estarà en el punt de meta amb les diputades d'Esports, Isabel García, i Turisme, Pilar Moncho, i el director de la Volta, Javier Guillén, ha recordat l'enorme impacte que aquesta cita esportiva, que se segueix en directe en més de 39 països simultàniament, té per al nostre territori. «No només les xifres d’implicació de personal i retorn són espectaculars, sinó que també suposarà que durant sis hores s'estiguen mostrant els nostres tresors i atractius turístics», un motiu que per si mateix ja justifica —en opinió de Jorge Rodríguez— el suport de la institució provincial a la cita ciclista més important d’Espanya.

Arxivat a:

Destacats