Rambleta obri el teló d'una temporada marcada per estrenes del teatre valencià

Guardar

Rambleta
Rambleta

El centre cultural Rambleta de València obri el teló del quart trimestre de l'any amb el teatre valencià com "el gran protagonista d'aquesta temporada".

Així, l'espai cultural comptarà amb les estrenes absolutes de les seues tres noves coproduccions d'arts escèniques, --'Frankenstein (assaig general, amb perdó)', del Gran Fele; 'Brindis', de Pérez & Disla; i 'Ingovernables', de Tir Fet-, així com l'estrena de 'Spoiler Alert', de la Lola Boreal, un espectacle fruit de la residència entre Rambleta i Russafa Escènica, dins de 'Graners de Creació', on la primera funció quedarà emmarcada dins del festival.

La fi de la línia de coproduccions/produccions de Rambleta és "fomentar i dinamitzar la creació escènica valenciana dotant d'economia privada, espai i estrena, seguint el principi de les bones economies per a lluitar contra la precarietat del sector", destaca el centre en un comunicat.

En aquest sentit, el 26 i 27 d'octubre el centre estrenarà l'obra de teatre infantil i familiar que coprodueix amb Gran Fele: 'Frankenstein (assaig general, amb perdó)'. Es tracta d'una "obra boja, amb misteri, esglais, sorpreses, somriures, més somriures, riallades i crits".

Del 15 al 17 de novembre, s'estrenarà 'Brindis', de Pérez & Disla en coproducció amb Rambleta. El muntatge convida a deixar-se portar, a no autocensurarse i a actuar amb total normalitat, sense pensar que et jutjaran. Compta amb Paula Miralles, Toni Agustí, Juli Disla i Mireia Pérez com a elenc.

El 29 i 30 de novembre el centre acollirà l'estrena d''Ingovernables', de Tir Fet en coproducció amb Rambleta. Ací es oferce "un al·legat contra l'expropiació del territori i l'especulació, una 'llavoreta' que germinarà en aquesta terra que defensem, de la qual eixiran cada vegada més moviments per a salvaguardar l'horta, els barris, el territori, la vida".

A més, del 3 al 5 d'octubre, s'estrenarà 'Spoiler Alert', de la Lola Boreal. És una proposta singular i innovadora amb l'adolescència i les seues revolucions com a eix vertebrador, amb una perspectiva de gènere dirigida des de l'equip de direcció artística compost totalment per dones. Un espai divers i plural en el qual tenen cabuda el moviment, l'audiovisual, la paraula, els objectes i la música.

D'altra banda, del 4 al 6 d'octubre arriba al teatre 'Un Roure', escrita per Tim Crouch. L'obra trenca completament amb les convencions de l'escena. Comptarà amb Maribel Baiona, Jorge Picó i Laura Romero, tres inqüestionables de l'escena valenciana que es pujaran a escena sense conéixer res de l'obra que interpretaran.

"EXPERIÈNCIA TEATRAL ÍNTIMA I ÚNICA"

La programació reserva, entre el 4 i el 6 d'octubre, lloc per a 'Siga Wall', una "experiència teatral íntima i única per a 20 persones que busca canviar la relació passiva amb l'espectador i moure'l cap a territoris inesperats". Sota la direcció de Carlos Tuñón, amb un text de Simon Stephens i la interpretació magistral de Nacho Aldeguer.

'Senyor Rossinyol' arribarà del 18 al 20 d'octubre de la mà d'Els Joglars. L'obra a través de la figura de Santiago Rusiñol --pintor, dramaturg, escriptor i poeta--, referent en la seua època d'una societat cívica, culta i oberta al món, és una reivindicació de l'art com a pàtria universal.

ALBERTO SAN JuAN, PER PARTIDA DOBLE

El 8 de novembre l'actor i dramaturg Alberto San Juan torna a Rambleta per a interpretar a Federico García Lorca a 'Nova York en un poeta'. L'espectacle proposa un viatge poètic de Granada a Nova York i a l'Havana acompanyat a més del jazz i el so interpretat en viu per la Banda.

El 9 de novembre Alberto San Juan es torna a pujar a l'escenari de Rambleta, aquesta vegada acompanyat del guitarrista i compositor Fernando Egozcue. 'Pols enamorada' és un passeig lúdic i lliure pel teatre, la poesia i la música del Clàssic espanyol. Sobretot del Segle d'Or, però amb incursions que arriben fins al segle XIX. L'erotisme, la comèdia, la fondària filosòfica i la bellesa són els elements principals en aquest passeig literari i musical.

També tornarà el Circ Gran Fele per a passar el Nadal en Rambleta amb un nou espectacle, així com la dansa clàssica amb tres espectacles representats pel Russian Classical Ballet: 'El llac dels cignes', 'El Trencanous' i 'La Bella Dorment'. I com cada any, Rambleta comptarà amb 75 representacions de teatre amateur en valencià dins del Concurs del Teatre Faller.

Quant a l'apartat musical, el centre acollirà els concerts en directe de grups i artistes com Mark Lanegan, Cimafunk, Rancapino Chico, Divine Comedy i Mogan, entre altres.

Així mateix, tornen les Terrasses Movistar els diumenges al matí amb els concerts en directe de Glass, i Parade i Luis Prado i la nova proposta de Moments Alhambra acostarà als Sara Fontán i Alberto Montero.

La programació musical infantil tampoc faltarà aquesta temporada amb 'Gigatrín' i els millors concerts de 'Rock en Família'. El centre cultural també inaugurarà l'exposició d'Arancha Goyeneche, 'Oasi i desert', obra guanyadora de la VI Beca Espai Rambleta, el propòsit de la qual és impulsar la creació i difusió artística. A més, Rambleta convocarà a l'octubre la nova edició de la seua beca d'investigació i producció artística.

Finalment, tornen les trobades de pensament amb les jornades de Rambleta i Jot Down de Futur Imperfecte i les Factories; també les vesprades i nits d'humor i cinema, així com la cita anual en Halloween amb The Rocky Horror Picture Xou.

Destacats