El Quintet Cuesta celebra en l'Almodí 40 anys de trajectòria

Guardar

Almodí. Foto Live Music Valencia
Almodí. Foto Live Music Valencia

El Quintet Cuesta, el conjunt de vent de fusta i metall format pel flauta José María Sáez, l'oboé Jesús Fuster, el clarinet José Cerveró, la solista de trompa de l'Orquestra de València, María Rubio i el fagot Ignacio Soler, que substitueix a Salvador Sánchis, pujarà aquest dissabte a l'escenari de l'Almodí, a les 19.30 hores, per a protagonitzar la nova cita del cicle "Cambra al Palau" que es desenvolupa a l'Almodí.

Amb un programa amb el títol "40 anys", aquest quintet interpretarà obres del valencià Amando Blanquer, del compositor danés Carl Nielsen i del francés André Jolivet. La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat que "sempre és una satisfacció que una formació musical puga celebrar aniversaris rellevants, i en el cas del Quintet Cuesta, ja porta més de quaranta anys d'una intensa i fructífera trajectòria musical, que l'han situat com un dels referents dels conjunts de cambra valencians".

D'aquesta manera, el públic assistent podrà escoltar el Quintet de vent, op. 43 de Carl Nielsen, compost el 1922, després de la seua monumental Quinta Simfonia i on demostra mestria en la combinació de la senzillesa i la complexitat. La següent obra és el Quintet de vent del valencià Luis Blanes. Per últim, es podrà escoltar "Serenade" d'André Jolivet.

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha volgut felicitar el Quintet Cuesta pel seu 40 aniversari, i ha destacat que aquest concert "té l'al·licient de reunir les obres de Nielsen i Jolivet, dos de les més significatives per a quintet de vent del segle XX, amb la innovació i l'atreviment en l'estil compositiu que caracteritzava la música de cambra del Luis Blanes, respecte als seus contemporanis".

Creat el 1981, el Quintet Cuesta pren el nom del compositor valencià Francisco Cuesta. Els seus components s'han format al Conservatori Superior "Joaquín Rodrigo" de València i han ampliat estudis en diferents ciutats europees com Viena, París, Londres, Rotterdam o Friburg. El seu ampli repertori abasta des del classicisme fins a la música del segle XXI, i hi destaca el treball de recuperació dels divertiments del compositor valencià Martín i Soler i les obres dedicades al grup per compositors espanyols com David del Puerto, Amando Blanquer, José Antonio Orts i Félix Ibarrondo, entre altres.

Després de ser guardonats en diverses competicions internacionals, com Montserrat Alavedra (Barcelona) i l'Acadèmia Chigiana de Siena (Itàlia), la seua presència en els principals festivals de música internacionals ha sigut constant.

Destacats