Quasi 8.500 espectadors i espectadores gaudeixen de la Filmoteca d'Estiu 2021

Guardar

Cine verano a la fresca en València
Cine verano a la fresca en València
La Filmoteca d'Estiu, celebrada del 30 de juliol al 29 d'agost als jardins del Palau de la Música de València, ha obtingut en aquesta edició 8.492 espectadors i una mitjana de 314 persones per sessió. Aquest fet suposa un increment respecte a l'edició de 2020 en el nombre d'espectadors de 7,59% en el qual es van registrar 7.893 espectadors i una mitjana de 292 persones per sessió.Si en 2020 es va fixar un aforament del 30% respecte a la capacitat del recinte per la normativa de la COVID-19, en 2021 s'ha fixat l'aforament en un 50% per a garantir les condicions de seguretat i comoditat dels espectadors. Com a novetat, d'enguany, s'ha iniciat la venda d'entrades en línia a través de la web de l'IVC.En total s'han projectat dotze pel·lícules en 27 sessions. A més de l'habitual cicle amb les millors pel·lícules de l'any en versió original i la revisió de grans clàssics, la programació de la Filmoteca d'Estiu ha rendit homenatge a Luis García Berlanga en l'any de la celebració del seu centenari.La Filmoteca d'Estiu de 2021 va esgotar les entrades en sis sessions. La pel·lícula més vista ha sigut 'Nomadland' (2020), de Chloe Zhao, que es va projectar el 27, 28 i 29 d'agost. La guanyadora de l'Oscar a la millor pel·lícula va ser vista per 1.597 espectadors i va esgotar les entrades en les seues tres sessions.També va esgotar les entrades de les seues dues sessions la danesa 'Otra ronda' (2020), de Thomas Vinterberg, millor pel·lícula en els Premis de l'Acadèmia Europea i Oscar a la millor pel·lícula estrangera. 'Otra ronda' va ser vista per 1098 espectadors. 'Las niñas' (2020), de Pilar Colomer, que va obtenir el Goya a la millor pel·lícula, va ser vista per 951 persones i va exhaurir localitats en una de les seues dues sessions.

Berlanga en la Filmoteca d'Estiu

Dins de les activitats de l'Any Berlanga impulsades per la Filmoteca de l'IVC, figura el cicle 'Berlanga i la comèdia', organitzat en col·laboració amb l'Aula de Cinema de la Universitat de València. El cicle no solament recull pel·lícules de Berlanga, sinó també comèdies relacionades amb el cineasta valencià.Aquest cicle commemoratiu es va iniciar al juliol en el cicle 'Nits de Cinema al Claustre' i va prosseguir a l'agost en la Filmoteca d'Estiu, amb la projecció de quatre pel·lícules. El clàssic '¡Bienvenido, Míster Marshall!' (1953) va inaugurar l'edició d'enguany de la Filmoteca d'Estiu i va ser vist per 703 espectadors en les seues dues sessions.El cicle 'Berlanga i la comèdia' continua a partir del 17 de setembre, ja dins de la nova temporada de la Filmoteca de València, amb la projecció, entre altres, de 'Calabuch' (1956), primera pel·lícula de Berlanga rodada a Peníscola; 'Milagro en Milà' (1951), comèdia emblemàtica del neorealisme dirigida per Vittorio de Sica; i 'La kermesse heroica' (1935), de Jacques Feyder, un clàssic admirat pel mestre valencià.

Cinc pel·lícules en valencià

De les dotze pel·lícules que han conformat la programació de la Filmoteca d'Estiu de 2020, quatre clàssics del cine s'han projectat en versió original amb subtítols en valencià: 'Gilda'(1946) de Charles Vidor, 'Crash'(1996) de David Cronenberg, 'Passaporte per a Pimlico' (1949) de Henry Cornelius i 'Carretera asfaltada en dos direcciones'(1971) de Monte Hellman.També s'ha projectat en versió original en valencià 'La mort de Guillem'(2020), de Carlos Marqués-Marcet, un llargmetratge que va obtindre diversos premis i nominacions en els Premis de l'Audiovisual Valencià de 2020. De les 27 sessions de la Filmoteca d'Estiu, onze n'han sigut en valencià.La celebració de la Filmoteca d'Estiu ha sigut possible gràcies a l'Ajuntament de València, que va cedir els jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions; també gràcies a la col·laboració de l'Aula de Cinema de la Universitat de València i al patrocini de Cerveza Turia.
Destacats