Quartet Prisma, la nova cita del cicle "Cambra al Palau"

Guardar

Quartet Prisma
Quartet Prisma

La nova cita del cicle "Cambra al Palau", organitzat pel Palau de la Música i que es desenvolupa íntegrament a l'Almodí, estarà protagonitzada demà dissabte, a les 19.30 hores, pel Quartet Prisma, format per Carmen Antequera i David Andreu (violins), Almudena Arribas (viola) i Manuel Santapau (violoncel). Es tracta d'un concert que gira entorn de la música escrita entre les dues guerres mundials, de grans quartets de les compositores Florence Price, Elisabeth Maconchy, Germaine Tailleferre, així com Paul Hindemith.

La regidora de Cultura, Gloria Tello, ha afirmat respecte a este nou programa del cicle que el període d'entreguerres a Europa "va suposar una eclosió cultural en tots els nivells, sobretot en la creativitat del món de la música", i demà "tindrem l'oportunitat de poder gaudir d'obres mestres escrites en aquells anys, no sols de compositors com era habitual fins ara, sinó en clau femenina, per grans compositores com Florence Price, Elisabeth Maconchy i Germaine Tailleferre".

D'aquesta manera, el públic assistent podrà escoltar els quartets de corda en sol major de Florence Price; el núm. 4, op. 22 de Paul Hindemith; el núm. 3, op. 15 d'Elisabeth Maconchy i el Quartet de corda de Germaine Tailleferre.

Per part, seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que aquest concert "respon a un dels objectius primordials del cicle, que és que el nostre públic puga gaudir dels programes dissenyats per les professores i professors de l'Orquestra de València, però també de destacades formacions integrades per grans professionals valencians, o vinculats a la nostra terra".

El Quartet Prisma és un quartet de corda format per músics especialitzats en el repertori dels segles XX i XXI, fundat el 2020. La missió fundacional d'aquest quartet se centra en la difusió de la música dels compositors actuals, l'estrena d'obres de joves autors, les obres més rellevants per a quartet dels segles XX i XXI, així com elements que formen part inherent de la cultura moderna. També és un quartet compromés amb la difusió de la música de compositores, i les integra en els contextos en què van crear la seua pròpia música i on han sigut obviades en el mainstream de la història de la música amb la visió masculina. Han format part del Grup Instrumental de València (Premi Nacional de Música 2005), Espai Sonor i Ensemble d'Arts, i han estrenat obres de compositors i han participat en els principals festivals de música actual tant nacionals com internacionals.

Destacats