Puig inaugura la mostra en reconeixement a la trajectòria del fotògraf Francesc Jarque

Guardar

ExpoJarque_XimoPuig92
ExpoJarque_XimoPuig92

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha inaugurat una mostra en homenatge al recentment mort fotògraf valencià Francesc Jarque, la trajectòria documental del qual i artística permet "mirar d'una altra manera" la Comunitat Valenciana, segons ha apuntat el cap del Consell.

L'exposició podrà visitar-se durant esta setmana en la sala de l'Escrivania del Palau de la Generalitat, coincidint amb les jornades de portes obertes d'aquest edifici amb motiu de la celebració del 9 d'Octubre.

Puig ha afirmat que Jarque va ser "un valencià que ha volgut a la seua terra, i ha posat en la fotografia tot el millor que podia aportar a la societat valenciana", i ha agraït la col·laboració de la família del fotògraf i el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana per a engegar l'homenatge en el Palau.

El conseller d'Educació, Recerca, Cultura i Esports, Vicent Marzà, també ha estat present en la inauguració, i ha anunciat que es planteja ampliar la retrospectiva en els pròxims mesos amb una mostra més àmplia en el Centre del Carme. "Creiem que tothom ha de conéixer la figura i l'obra de Francesc Jarque, que ha marcat un temps i ens ha mostrat com han sigut els canvis socials" de la Comunitat, ha remarcat el conseller.

Francesc Jarque va morir el passat 12 de setembre després de dècades retratant en la seua obra la cultura valenciana. En 1981 va rebre el premi a la llibertat d'expressió de la Unió de Periodistes. En la dècada dels 80 va ser cofundador de la Unió de Fotògrafs del País Valencià, que va apostar per la fotografia com a art creatiu, i va treballar més de tres dècades en l'agència Publipress, en la qual va arribar a ser director artístic. Des de 1999 era acadèmic numerari de la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carlos en reconeixement a la seua trajectòria fotogràfic

Destacats