Publicades les candidatures al projecte artístic dels premis Alfons Roig 2020

Guardar

Alfons Roig
Alfons Roig

Un total de 22 candidatures admeses (13 homes i 9 dones) han presentat les seues propostes artístiques al premi d'arts visuals Alfons Roig 2020 de la Diputació de València, en la modalitat de "projecte artístic", tal com recull el BOP del 2.09.20. En la mateixa publicació oficial s'informa també dels membres que formaran part del jurat que concedirà aquests premis orientats al foment i difusió de les arts visuals. L'última edició dels Alfons Roig, encara que en la modalitat de beca, va comptar amb 12 candidatures a beca nacional i una a internacional, quedant a més aquesta última deserta per no aconseguir el nivell requerit.

Aquesta nova edició dels premis Alfons Roig s'ha reorientat a reconéixer l'originalitat, creativitat i l'esforç dels creadors, sense limitacions d'edat. A més s'ha augmentat considerablement les dotacions de tots dos premis en relació amb la modalitat anterior.

Un nom singular per a projectar l'art

El premi Alfons Roig, tant en la modalitat de projecte com en la de trajectòria, serà revelat en una gala que tindrà lloc en el monestir de Corpus Christi, a Llutxent, el pròxim dia 14 de novembre. La dotació del premi al projecte artístic original és de 17.500 euros més la possibilitat de realitzar-ho i presentar-ho en l'exercici 2021. El premi a la trajectòria artística serà a proposta i deliberació del jurat, i disposa d'una dotació de 22.500 euros.

Per al diputat de Cultura, Xavier Rius, "amb l'edició dels premis i la gala d'acompanyament anem realitzar un gran esforç a reconéixer la imatge d'Alfons Roig com un dels majors promotors de l'art a València, però amb autèntica vocació internacional. A més, reivindicarem l'espai de Llutxent, on va viure i va albergar nombroses trobades entre artistes, com un lloc simbòlic per a les arts".

La gala serà acompanyada d'una exposició de fons de la Diputació de València d'anteriors premiats Alfons Roig.

En els pròxims dies es reunirà el jurat, format pels especialistes en art modern i contemporani: Ferrán Barenblit (director del MACBA), Manuel Borja-Villel (director del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía), Vicent Todolí (exdirector de l'IVAM i Tate Modern), Elena Juncosa (Fundació Mas Miró) i Nekane Aramburu (directora de Es Baluard). Acompanyaran al jurat el diputat de Cultura, Xavier Rius en qualitat de president i Josep Vidal, cap de l'àrea de cultura, en qualitat de secretari, tots dos amb veu però sense vot.

Destacats